No właśnie, czasu potrzeba. Teraz, gdy wszystko male trudno stwierdzić. Przecież niekoniecznie muszą książkowe wysokości osiągać na naszych rabatach. Faktycznie na zdjęciu wygląda jakbyś miała trawy za a nie wplecione pomiędzy. Ja też mam pomiędzy. No to będę obserwować i u Ciebie i u siebie.
Hmmmm...Ja nie do końca Karolku rozumiem, o czym Ty do mnie tu piszesz. Szczepiony na 2,20 ,ale co? No bo nie miskant a hortensja, to odmiany żeńskiej raczej?
Mam posadzone normalne hortensje już. Krzaczki. Male jeszcze. I miskanty też posadzone już. I też cherlawe. Mówisz, że nie za bardzo układ? Będę się martwić, ale póki co tam tyle miejsca, że zostawię i będę obserwować. Nie ma obawy, że mi w tym roku zarośnie, bo sobie o tym mogę pomarzyć. A jak zimę przetrwają ML a hortensje zechcą ładnie w siłę rosnąć, to dopiero za kilka lat będę mogła stwierdzić czy głupotę palnęłam.
Beatko, Karolowi chodziło o szczepione drzewo Marta poszukuje 2 egzemplarzy w roli strażników przy wejściu.
Tak, przeczytałam powoli wszystko i tym razem ze zrozumieniem Zmylił mnie Karolek tym, że mnie zacytował A u mnie drzewa maja być i to niekoniecznie szczepiojne. Mogą być normalne. Miejsce zostawiłam.
Szczepione drzewka są drogie. Klient płacący duże kwoty, to klient wart dopieszczenia. domagaj się, żeby Ci przetransportowali (potrafisz!).
Życzę udanych zakupów
Tak się składa, że trochę tych drzew ostatnio przywieźliśmy. Transport drzew to są niestety koszty ... nie czarujmy się. Koszty zazwyczaj dodatkowe :/
Żadna szkółka w której byłam, nie miała transportu roślin wliczonych w cenę roślin. Gruszka piszesz o jakiejś fikcji..
Dziewczyny wiśnie tanie. Byłam w dwóch szkółkach. Szukałam platanów ale u siebie nie mam na nie szans. Wiśnie w takiej samej cenie w obu szkółkach...Tyle, że w pierwszej miały szczepienie co najmniej na 2 metry choć uważam, że dużo wyżej (deszcz zaczął padać i trochę nas przegonił), natomiast w drugiej zdecydowanie niżej. Ja byłam wyższa od pnia tej wiśni - a mam 168 cm
Aniu ta druga szkółka by mi przywiozła. Wiąza mi przywieźli i choinkę co roku przywożą bez dodatkowych opłat ale niskie...nico z tego. Pierwsza szkółka od razu na transport okoniem.