Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

anbu 07:26, 11 lip 2016

Wygoglowałam tego Turkucia...obrzydliwy
Monka 08:10, 11 lip 2016

Marta napisałam na priv zapytanie , zerknij proszę
Makusia 08:58, 11 lip 2016

Iwi, ja mam zwykły hatchback- na oko nie widzę możliwości przewiezienia tych Umbr nawet z otwartym bagażnikiem.
Pocieszające jest to, że Pani powiedziała, że jak w ciągu tygodnia niczego nie znajdę (w sensie w innej szkółce, która zapewnia transport), to żebym zadzwoniła do Syna, i może on coś poradzi. Od zawsze łatwiej było mi przekonać mężczyzn do moich pomysłów Jest nadzieja
Dalej już nie zamierzam szukać, bo jeśli Umbry, to chcę te! Olśniły mnie- takie lustrzane wręcz były zadołowane w donicach. Dlaczego Pani pytała, czy nie lepiej poczekać, jak będą kwitły? Tego nie kumam....
Cena: 80-100 zł.

Basiu,
u mnie nie da się powiedzieć "wszystkie szkółki", bo w okolicy takie "uniwersale" są może ze dwie-trzy. Nie ma wyboru dużego naprawdę. Jak pytam "a platany są?" i w odpowiedzi dostaję najpierw obłęd w oczach, a później "nie ma", to wiesz...o czym mowa...
anbu 09:04, 11 lip 2016

Marta Umbry kwitną na wiosnę Czyli musiałabyś czekać do przyszłej wiosny
Makusia 09:07, 11 lip 2016

Aniu_t,
witam Cię u mnie Cieszę się, że zawitałaś. Ja wskakuję do Ciebie co jakiś czas, ale Ty już się ponad 600 stron dorobiłaś, więc proszę o wyrozumiałość- troszkę mi zajmie zapoznanie się z całością. Niestety zauważyłam, że jak lecę "po łebkach", to ginie mi perspektywa ogrodu, który przecież się ciągle rozwija- w konsekwencji nie rozpoznaję rabatek Musze dokładnie prześledzić wątek.
A końskiej qpie, Toszka wie chyba wszystko W moim oborniku nie było słomy, trocin, "zlepków"- raczej był sypki, choć też nie będę kłamać, że fruwał jak puch w powietrzu. Generalnie był innym, niż moje wyobrażenie obornika, a ja jestem dziewczyna ze wsi prawdziwej. Nie jeden obornik widziałam, ale fakt- bydlęcy vel kurzy
Makusia 09:08, 11 lip 2016

Anbu, no wiem, że na wiosnę kwitną- to w końcu "nowoczesne wiśnie" Mnie zastanawia, dlaczego padło takie pytanie...co miało oznaczać?
Makusia 09:15, 11 lip 2016

Beatko,
u mnie jest tragedia. AniaCh była troszkę dalej i z wyprawy swej mi ML przywiozła. W zestawieniu z tymi, które kupowałam tutaj (Gracki), ML to jakieś potwory!
Ja w ogóle powiem Wam tak: ja się nie znam-laik jestem. Mogę być laikiem, bo dopiero się uczę. Ale Jezus Maryjko! Jeżeli w szkółce jest Pan/Pani, która powinna śmigać, doradzać, wiedzieć o tym, czym się zajmuje, i co ją karmi (nie dosłownie), a na pytanie jaki to Miskant, odpowiada "nie wiem", albo jaka to trawka (przy "stoisku" z kilkoma gatunkami jest tylko tabliczka "trawki") nie potrafi wskazac choćby jednej nazwy, gatunku, to ja wymiękam!!!!
Jak Pani na pytanie, czy wiąz camperdownii i górski to to samo odpowiada mi, że "absolutnie nie, to dwa inne wiązy- zupełnie inaczej rosną", w dodatku pokazując na camperdownii mówi- "widzi Pani- to jest górski, tamten drugi rośnie do góry"- wymiękam!!!
Przykładów mogłabym mnożyć. Tylko ja się pytam po co?
Monka 09:16, 11 lip 2016

Marta pytanie na wątku u Ciebie , ale może Ty wiesz, czy umbry - wiśnie trzeba kształtować czy same formują się w kulki , bo ja chyba też takie chcę tylko muszę mieć wysoko szczepione - pomysł Toszki (tzn drzewa , odmianę ja wymyśliłam ) , a nie będę chodzić po drabinie
Gosiek33 09:17, 11 lip 2016

W hatchbacku kładziesz siedzenia, wkładasz donicę w nogi pasażera, otwierasz bagażnik przywiązany na lince i wieziesz drzewko do domu, najwyżej obracasz 2 razy. Oczywiście zabezpieczasz samochód i drzewko - zmierz i sprawdź ile się zmieści. Woziłam takie z powodzeniem
Makusia 09:18, 11 lip 2016

AniuCh
W ślicznej mieszkasz okolicy. Wprawdzie mniej więcej wiedziałam który to rejon naszego miasta, ale na żywo robi niesamowite wrażenie- naprawdę mieszkasz "pod lasem".
No i fajnie móc zerknąć na widok, który wcześniej widziało się na fotkach i go "zidentyfikować"- dziwne to uczucie, acz fajne

Za ML dziękuję raz jeszcze, i za hostę również :*