Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 16:41, 29 paź 2019

To zestawienie planuję na samym brzegu, tuż przy ścieżce. Myślę, że da radę, a bodziszki macrorrhizum też będą. Jako jedyne dają radę pod świerkami. Wsadziłam je tam w tym roku na próbę
Margerytka40 16:46, 29 paź 2019

deszczowymaj napisał(a)
Ja tu tylko czytam

..nic nie podpowiem ale lubię Was czytać

.. burza mózgów

Po takiej burzy trudno później coś wybrać albo inaczej, trudno zrezygnować
Anda 16:48, 29 paź 2019

Margerytka40 napisał(a)
To zestawienie planuję na samym brzegu, tuż przy ścieżce. Myślę, że da radę, a bodziszki macrorrhizum też będą. Jako jedyne dają radę pod świerkami. Wsadziłam je tam w tym roku na próbę

Wiesz, ja już to „widzę” Za 7 lat przyjadę oglądać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 16:55, 29 paź 2019

Anda napisał(a)

Wiesz, ja już to „widzę” Za 7 lat przyjadę oglądać

Oj Ewuś, wszystkie byście mi się teraz przydały. Na żywo raz, dwa byście mi zaplanowały. No to mam 7 lat na odpicowanie ogrodu
paniprzyroda 17:08, 29 paź 2019

Jakie fajne planowanie
Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie ogniki przemarzały podczas mroźnych zim. Chociaż te ostatnio są łagodne.
Na tej stronce, którą pokazałaś dostrzegłam marzankę, byłby to doskonały zamiennik tiarelli. U mnie wytrzymuje sucho na 100 procent, pod jałowcem, na kamieniach rośnie sobie w najlepsze. Właśnie dojrzałam do tego, by przenieść ją wreszcie do nowego ogrodu. A kopytnik?
Jakie odmiany narcyzy posadziłaś?
Margerytka40 17:33, 29 paź 2019

paniprzyroda napisał(a)
Jakie fajne planowanie
Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie ogniki przemarzały podczas mroźnych zim. Chociaż te ostatnio są łagodne.
Na tej stronce, którą pokazałaś dostrzegłam marzankę, byłby to doskonały zamiennik tiarelli. U mnie wytrzymuje sucho na 100 procent, pod jałowcem, na kamieniach rośnie sobie w najlepsze. Właśnie dojrzałam do tego, by przenieść ją wreszcie do nowego ogrodu. A kopytnik?
Jakie odmiany narcyzy posadziłaś?

A czemu zamiennik? Co z tiarellą nie tak? U mnie jak dotąd fajnie sobie radzi. Pomijam, że dzielona była na maks i jeszcze nie zbudowała jakichś większych kępek. Narcyzy te najzwyklejsze recurvus, kupione od babci z koszyczka. Kopytnik, o dobrze, że przypomniałaś mi o nim. Sieje mi się gdzie chce, nawet na słońcu rośnie
paniprzyroda 17:43, 29 paź 2019

U mnie tiarella musi być podlewana i odnawiana najmniej co trzy lata, ale może mam jakąś inną odmianę.
Gdyby mój kopytnik też się rozsiewał, nie miałabym nic przeciwko.
Uwielbiam właśnie te najzwyklejsze narcyzy, chociaż posadziłam i inne, ale u mnie babć z koszyczkami brak
Margerytka40 18:07, 29 paź 2019

paniprzyroda napisał(a)
U mnie tiarella musi być podlewana i odnawiana najmniej co trzy lata, ale może mam jakąś inną odmianę.
Gdyby mój kopytnik też się rozsiewał, nie miałabym nic przeciwko.
Uwielbiam właśnie te najzwyklejsze narcyzy, chociaż posadziłam i inne, ale u mnie babć z koszyczkami brak

No to moje tiarellki nie miały szans się zestarzeć jeszcze bo ciągle je dzielę
sylwia_slomc... 19:42, 29 paź 2019

Thiarellę uwielbiamKopytnik też, pomyślałam jeszcze o miodunce pstrej i o tułaczu, tez fajnie zadarniają i jeszcze gajowiec jest cały sezon ładny z liści i jasnota
Margerytka40 20:30, 29 paź 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Thiarellę uwielbiamKopytnik też, pomyślałam jeszcze o miodunce pstrej i o tułaczu, tez fajnie zadarniają i jeszcze gajowiec jest cały sezon ładny z liści i jasnota

Tego gajowca nie miałam nigdy, muszę mu się przyjrzeć. Tułacz kiedyś dawno temu był u mnie i zginął nie wiadomo czemu ale to były czasy pradawne jak jeszcze sadziłam jak leci.