Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Kasya 16:32, 05 wrz 2021

Asiu, pieknie, kolorowo, piekne wszystkie ujęcia
u mnie rozplenice jeszcze nie kwitna
Agatorek 17:29, 05 wrz 2021

Margerytka40 napisał(a)

Moja druga ulubiona rabata (po rondzie ). Przepiękna jest

Asiu, ja Cię proszę, nie pisz, że u Ciebie nudno i monotonnie, bo zwyczajnie tak nie jest. Twój ogród jest baaardzo zróżnicowany i sporo się w nim dzieje. Nudy tu się nie znajdzie.

Rozplenica piękna
Roocika 18:49, 05 wrz 2021

Rozplenice mnie w tym sezonie pozytywnie zaskoczyły, na żywo są jeszcze piękniejsze niż na fotkach bardzo ładnie je pokazujesz
Jakie masz śliczne poidełko dla ptaków

Ps. Asiu możesz mi przypomnieć w jakiej rozstawie masz derenie za brzozami posadzone?
Margerytka40 19:35, 05 wrz 2021

Wiolu

Dziękuję

Kasia

Trochę kolorku jest, to prawda
A masz Hameln? Ta powinna kwitnąć już, chyba że ma za dużo cienia

Aga
Moja też, nie umiem wybrać czy rondo czy ta mi się bardziej podoba porównaniu do mocno urozmaiconych rabat to te moje skromne. Ale nie piszę tak by narzekać, to tak humorystycznie miało zabrzmieć

Asiu
O ile dobrze pamiętam to derenie chyba co 1,30 cm. Jeszcze wiosną wydawało mi się, że za rzadko a teraz derenie tak ruszyły fajnie, że chyba jest ok. W takim tempie za 3 lata będę mieć las czerwonych pędów zimą, i o to chodziło
Rozplenice to bardzo wdzięczne modelki, cudnie łapią światło. Poidełko wpadło mi ostatnio w łapki w markecie
Kawa 15:21, 06 wrz 2021

cudownie...
Margerytka40 19:34, 06 wrz 2021

Kawa napisał(a)
cudownie...

Buziak Kamilka
Margerytka40 19:40, 06 wrz 2021

Myślicie, że Red baron da radę w dość mokrym miejscu? Wiem, że latem to on wodę lubi a co z zimą? Chciałam dać dużą plamę pod niwak sosnowy tyle, że tam w tej okolicy mam beczkę wkopaną, tę do zbierania wody z rynien. Na przedwiośniu może być tam dość mokro. I tak chyba posadzę kilka żeby sprawdzić. Mogło by się udać bo plan mi się rypnie. Tak by mi tam pasowała
Margerytka40 08:35, 09 wrz 2021

Hmm... widzę, że zadałam trudne pytanie. No nic zaryzykuję i posadzę kilka, zobaczę co się będzie działo. Może da radę.

Margerytka40 09:45, 09 wrz 2021

Nareszcie mogę pokazać trochę kawałek po drugiej stronie ścieżki. Małymi kawałkami może do zimy uda się coś jeszcze zrobić. Czuję się jakbym Amazonię zdobywała, chwasty po kolana

Żeby nie było, że tak tylko mówię to tak to wygląda

Mirka 09:50, 09 wrz 2021

Margerytka40 napisał(a)
Nareszcie mogę pokazać trochę kawałek po drugiej stronie ścieżki. Małymi kawałkami może do zimy uda się coś jeszcze zrobić. Czuję się jakbym Amazonię zdobywała, chwasty po kolana

Żeby nie było, że tak tylko mówię to tak to wygląda

E tam zaraz Amazonię miałam chwasty z półtora metra wysokości i dałam radę i nie tylko ja bo moje trawy tam rosnące też.
U mnie na suchym Red Baron nie chce rosnąć to na mokrym może da radę