Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Luki 13:58, 30 kwi 2017

Asiu w końcu do Ciebie dotarłem, wszystkiego nie nadrabiam, ale już wiem, że wiele odwagi trzeba by zmieniać w sumie dojrzały ogród. Będę kibicował i śledził teraz Twoje poczynania. Ogród na planie kół bardzo mi się podoba, super pomysł i fajnie dzieli przestrzeń na zakątki, lubię takie rozwiązania
Margerytka40 20:30, 30 kwi 2017

AnkaK napisał(a)
Póki co nastawiam się na większe te grujeczniki, chyba że cena zwali z nóg to skoczę do Rogowa. Jeśli już pojadę to na zasadzie 'klapki na oczach, biorę grujeczniki i wychodzę' bo szlaban sobie wprowadziłam ☺ My komunię w przyszłym roku mamy i oszczędam na altanę

Byłam i też doszłam do tych samych wniosków co Ty. Lepiej odżałować i kupić ładne,duże drzewo.
Nie wiem,czy dobrze zrobiłam,że kupiłam te derenie Kousa. Straszne maleństwa. Kiedy to urośnie.
Nikita 20:38, 30 kwi 2017

Asiu, a u ciebie jak zwykle...same łamigłówki: to wywalić, tamto zostawić a jeszcze inne może przesadzić ?

Ten Rogów mnie też korci. Nigdy tam nie byłam i tylko z opowieści znam. Ale pojadę, znowu zakupy doniczkowe porobię a potem problem gdzie to wszystko posadzić. Och, ciężkie jest życie ogrodnika....
Margerytka40 20:39, 30 kwi 2017

Luki napisał(a)
Asiu w końcu do Ciebie dotarłem, wszystkiego nie nadrabiam, ale już wiem, że wiele odwagi trzeba by zmieniać w sumie dojrzały ogród. Będę kibicował i śledził teraz Twoje poczynania. Ogród na planie kół bardzo mi się podoba, super pomysł i fajnie dzieli przestrzeń na zakątki, lubię takie rozwiązania

Fajnie Luki,że wpadłeś.
Muszę zmienić ten mój ogród bo to co jest ani mnie nie cieszy ani satysfakcji nie daje i już nie chciało mi się nic w nim robić bo wszystko nie tak
Teraz choć trochę mam nadzieję,że będzie tak jak sobie marzę. Tylko kiedy to będzie? Jak pomyślę o kasie i robocie,którą trzeba zrobić żeby to ogarnąć to miewam doła. No ale nic-jutro łopata i heja do roboty. Na razie tylko psuję,później będę naprawiać.
Margerytka40 21:03, 30 kwi 2017

Nikita napisał(a)
Asiu, a u ciebie jak zwykle...same łamigłówki: to wywalić, tamto zostawić a jeszcze inne może przesadzić ?

Ten Rogów mnie też korci. Nigdy tam nie byłam i tylko z opowieści znam. Ale pojadę, znowu zakupy doniczkowe porobię a potem problem gdzie to wszystko posadzić. Och, ciężkie jest życie ogrodnika....

Madziu, Rogów.... powiem tak-szału nie ma ale najlepiej samemu ocenić.
Jak się ma tyle wszystkiego to łamigłówki to chleb powszedni. Najgorsze w tymm,że decyja i tak należy do mnie. Ja teraz ten mój ogród widzę zupełnie inaczej i to co jest nie pasuje do tej mojej wizji niijak ,ale też nie chciałabym pozbywać się czegoś co jeszcze jakoś da się upchnąć w moje marzenia ...i to właśnie życie ogrodnika.
AnkaK 01:57, 01 maj 2017

O tym, że nie da się czegoś upchnąć w marzenia mus kiedyś na kawie pogadać. Ty kawa, ja herbata ☺
Nie ma nic gorszego niż zostawiać coś co się w Twą koncepcję nie wpisuje. O ile jest dobre przemyślana, bo wyciąć zawsze łatwo...
Gdy liczę ile poświęciłam czasu i ile wydałam, a raczej wyrzuciłam kasy na rośliny które kupiłam tylko po to by na siłę przypasować je do czegoś co już było to, jak mawia mój tata, scyzoryk w kieszeni sie otwiera
Margerytka40 07:05, 01 maj 2017

AnkaK napisał(a)
O tym, że nie da się czegoś upchnąć w marzenia mus kiedyś na kawie pogadać. Ty kawa, ja herbata ☺
Nie ma nic gorszego niż zostawiać coś co się w Twą koncepcję nie wpisuje. O ile jest dobre przemyślana, bo wyciąć zawsze łatwo...
Gdy liczę ile poświęciłam czasu i ile wydałam, a raczej wyrzuciłam kasy na rośliny które kupiłam tylko po to by na siłę przypasować je do czegoś co już było to, jak mawia mój tata, scyzoryk w kieszeni sie otwiera

O too ,to Aniu,święte słowa. Kawa wel herbatka koniecznie,jak coś dzwoń
Bogdzia 20:47, 01 maj 2017

No to chyba w końcu sie spotkacie a może wpadniecie do mnie?Zapraszam, tylko uprzedźcie bo ostatnio często w Łodzi jestem.
Margerytka40 23:20, 01 maj 2017

Bogdzia napisał(a)
No to chyba w końcu sie spotkacie a może wpadniecie do mnie?Zapraszam, tylko uprzedźcie bo ostatnio często w Łodzi jestem.

Nie ma sprawy
AnkaK 23:01, 02 maj 2017

Jak sprawa z dereniami? Rozwód w toku?