Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

m_gocha 15:16, 12 maj 2017

Asia a jak Ci rosną te hortki kupione internetowo (chyba początkiem kwietnia)
Margerytka40 15:17, 12 maj 2017

Tak dla przypomnienia wrzucę plan na tę rabatę. Autorstwo Asia-Makadamia

Margerytka40 15:19, 12 maj 2017

m_gocha napisał(a)
Asia a jak Ci rosną te hortki kupione internetowo (chyba początkiem kwietnia)

No,tak sobie. Nie wiem czy zbiorą się w tym roku. Raczej na to nie wygląda. Chyba,że to tak na razie bo wiosna w tym roku wiadomo jaka.

Edit: Może w sumie nie tak źle z tymi hortkami teraz,dwa, trzy dni fajnej pogody i ładniejsze dużo się zrobiły. Byłam dopiero co i sprawdzałam
JoannaDe 21:25, 12 maj 2017

Poczekaj niech trochę słonca wiecej dostaną to zobaczysz jak pójdą.

Teraz jak wrzuciłaś plan i te fotki powyżej to wiem co i jak. Jak planowałyście to się kompletnie nie mogłam połapać.
Margerytka40 22:12, 12 maj 2017

JoannaDe napisał(a)
Poczekaj niech trochę słonca wiecej dostaną to zobaczysz jak pójdą.

Teraz jak wrzuciłaś plan i te fotki powyżej to wiem co i jak. Jak planowałyście to się kompletnie nie mogłam połapać.

Bo teraz kształt rabaty zaczyna być już widać to i łatwiej się połapać. Też tak mam że nie zawsze u kogoś wiem co i jak
AnkaK 22:42, 12 maj 2017

Czy dobrze rozumiem, że sześciokąt to altana, a rabaty są między ścieżkami do niej?
Hortkami się nie ma co martwić, zimnica była u nas była przecież cały czas. Moje 3 letnie ledwo ledwo puszczają, choć nie wiem czy je nie za późno ciachnęłam. Puszczają na cieńszych gałązkach a grube nic.
Margerytka40 22:57, 12 maj 2017

AnkaK napisał(a)
Czy dobrze rozumiem, że sześciokąt to altana, a rabaty są między ścieżkami do niej?
Hortkami się nie ma co martwić, zimnica była u nas była przecież cały czas. Moje 3 letnie ledwo ledwo puszczają, choć nie wiem czy je nie za późno ciachnęłam. Puszczają na cieńszych gałązkach a grube nic.

U mnie też hortki te stare jeszcze słabo,niektóre mniej niektóre więcej. Najładniej chyba vanilki. Miejmy nadzieję że przyroda szybko nadgoni opóźnienia.
Tak Aniu,właściwie to jedna wielka rabata podzielona ścieżkami. Altana wpisana w ten okręg. Średnica tego koła to ok.11m
jolanka 23:00, 12 maj 2017

Ciekawa jestem tych rabat u Ciebie tez poluje na Bobo

Conicę wyrzuciłam w ub roku bo nie mialam już siły pryskać
Margerytka40 08:16, 13 maj 2017

jolanka napisał(a)
Ciekawa jestem tych rabat u Ciebie tez poluje na Bobo

Conicę wyrzuciłam w ub roku bo nie mialam już siły pryskać

Jolu i tym wpisem utwierdziłaś mnie na 100% że dobrze zrobiłam pozbywając się ich..
Też jestem ciekawa jak to wyjdzie. W tym roku jeszcze pewnie nie wiele będzie widać. Myślę jeszcze jakie byliny tam dać. Pierwszy zamysł miałam coby powtykać to co mi zbywa jakimiś większymi plamami a teraz chyba chciałabym tylko ze 2 może trzy gatunki tam dać żeby tak spokojnej raczej było i żeby nie przyćmić hortek bo to one mają być gwiazdami na tej rabacie po przekwitnięciu dereni.
AngelikaX 09:03, 13 maj 2017

Ale podziałałaś pracusiu