Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 20:57, 21 wrz 2017

mrokasia napisał(a)

Ale wiesz co, wycinka i karczowanie tych korzeni to prawie to samo a jak masz gdzie przesadzić albo kogoś kto weźmie to szkoda tym bardziej, że te żółte co pokazałaś to ładne są. Ja miałam pięć takich, 3 wydałam a dwie zostały u nas ale też przesadzone.

Tam w sumie jest 6 sztuk. Mam taki kawałek z sąsiadem między gołębnikiem M a szklarnią gdzie tylko siatka. Latem tam basen stoi i przydałaby mi się tam zasłona. Tam je planuję przesadzić.
anka_ 21:06, 21 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

Toszka a Paździerzowy to kto?co? Nie jarzę
Pazdzierzowy to Andrzej właściciel cuuuudownego ogrodu https://www.ogrodowisko.pl/watek/7256-ogrod-w-miescie-ogrodzie?page=1
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Margerytka40 21:11, 21 wrz 2017

anka_ napisał(a)
Pazdzierzowy to Andrzej właściciel cuuuudownego ogrodu https://www.ogrodowisko.pl/watek/7256-ogrod-w-miescie-ogrodzie?page=1

Dzięki Aniu,weszłam na pierwszą stronę i skojarzyłam że odwiedzałam wirtualnie już ten ogród. Muszę dokładnie poczytać.
mrokasia 21:16, 21 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

Tam w sumie jest 6 sztuk. Mam taki kawałek z sąsiadem między gołębnikiem M a szklarnią gdzie tylko siatka. Latem tam basen stoi i przydałaby mi się tam zasłona. Tam je planuję przesadzić.

Bardzo dobra miejscówka i zastosowanie . Od razu gotowa osłona.
Próbuj! U nas było tak: Obkopali szeroko (trochę szerzej niż obwód drzewka na dole) a w głąb na 2,5 sztycha i zalali wodą ten rów. Zostawili na 15-20 minut. A potem przewracali tuje na ziemię. Musisz mieć kilku silnych chłopa, bo taka tuja z bryłą swoje waży .
anka_ 21:17, 21 wrz 2017

Ja jestem zakochana w jego nasadzeniach między sosnami i mam zamiar zrobić namiastkę u siebie... jak kiedyś przestanie padać i będzie mógł wejść sprzęt. Roślinki czekają...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Margerytka40 21:25, 21 wrz 2017

mrokasia napisał(a)

Bardzo dobra miejscówka i zastosowanie . Od razu gotowa osłona.
Próbuj! U nas było tak: Obkopali szeroko (trochę szerzej niż obwód drzewka na dole) a w głąb na 2,5 sztycha i zalali wodą ten rów. Zostawili na 15-20 minut. A potem przewracali tuje na ziemię. Musisz mieć kilku silnych chłopa, bo taka tuja z bryłą swoje waży .

Na pewno będzie to nie łatwe ale warto się pokusić. Już widzę minę sąsiada jak mu taka ściana nagle stanie.. On raczej z tych podglądających. A tu zonk . Tym bardziej,że on tam nie mieszka i codziennie nie bywa.
Margerytka40 21:26, 21 wrz 2017

anka_ napisał(a)
Ja jestem zakochana w jego nasadzeniach między sosnami i mam zamiar zrobić namiastkę u siebie... jak kiedyś przestanie padać i będzie mógł wejść sprzęt. Roślinki czekają...

Ja właśnie trafiłam tam ze wzgędu na rh pod sosnami.
Kasya 21:33, 21 wrz 2017

mrokasia napisał(a)

Ale wiesz co, wycinka i karczowanie tych korzeni to prawie to samo a jak masz gdzie przesadzić albo kogoś kto weźmie to szkoda tym bardziej, że te żółte co pokazałaś to ładne są. Ja miałam pięć takich, 3 wydałam a dwie zostały u nas ale też przesadzone.

mrokasia 21:37, 21 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

Na pewno będzie to nie łatwe ale warto się pokusić. Już widzę minę sąsiada jak mu taka ściana nagle stanie.. On raczej z tych podglądających. A tu zonk . Tym bardziej,że on tam nie mieszka i codziennie nie bywa.

No kochana, to dla tej miny warto!!! Twoja satysfakcja - bezcenna .
anna_t 21:48, 21 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)
Zrobiłam plan tej rabaty. Minimalnie może być różnica z realem ale to z grubsza tak wygląda

Zielone pasy to żywopłoty. Między brzozami a grupą świerków cisowy,reszta ze szmaragdów.
Czarny kwadrat zamalowany to domek dziecięcy z huśtawką. Duży czarny owal przy brzozach to ten wielki głaz.

czyli tak 4-5m głębokie rabaty, dużo nie dużo. na hortensje 1,5m czyli zostaje 2,5-3,5 wysokie trawy (kaliny pewnie z 2m ale to niech Asia się wypowie)pewnie z metr to zostaje nam 1,5-2,5 dla rozplenic z metr kolejny i niewiem dalej co tam jeszcze planujesz. ale glebokośc idealna żeby zrobić efekt wow ilosciami Asia, będzie bosko!