Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 20:45, 17 sty 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
A to Sw, to co to? Trochę ślepa jestem. Niedowidzę jeszcze napisu na tle jasnego prostokąta.

Św to świerki a prostokąt to domek Zosi
Margerytka40 20:48, 17 sty 2018

AnkaK napisał(a)
Czas do oczologa się udać, bo dopiero teraz zobaczyłam tuje :/

Trochę sknociłam tę fotkę,zmnniejszyła mi się za bardzo. Sorki,wszystko z Waszym wzrokiem ok,proszę się nie niepokoić Pooprawię się,obiecuję
AnkaK 20:54, 17 sty 2018

Na telefonie jest ok ☺
Gruszka_na_w... 21:07, 17 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)

Św to świerki a prostokąt to domek Zosi

No to namieszałam. Sądziłam, że tam nie ma żadnych roślin oprócz tego niwaka.
Przepraszam!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 21:12, 17 sty 2018

No to namieszałam. Sądziłam, że tam nie ma żadnych roślin oprócz tego niwaka.
Przepraszam!

To moja wina Haniu,obrazek mikroskopijny . Jutro zrobię nowy.
Gruszka_na_w... 21:25, 17 sty 2018

Może tam, gdzie niwak pasowałaby plama z seslerii, a w okolicach świerków zgrupować hortensje, miskanty variegatusy albo ML(żeby rozjaśnić świerki), dla koloru dorzucić kilka berberysów boddowolistnych, kilka Pumilo, a od strony domku rozplenice i jeżówki ?
Okrągłą rabatę to w sumie trzeba planować jak 4 rabaty, bo z tylu stron ją widać.
Gdyby Ci się udało zrobić jej zdjęcia z 4 stron, byłoby dobrze.
Mam problem, bo nie widzę otoczenia z rzutu na kartkę. Muszę mieć 3 wymiar.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 21:52, 17 sty 2018

Może tam, gdzie niwak pasowałaby plama z seslerii, a w okolicach świerków zgrupować hortensje, miskanty variegatusy albo ML(żeby rozjaśnić świerki), dla koloru dorzucić kilka berberysów boddowolistnych, kilka Pumilo, a od strony domku rozplenice i jeżówki ?
Okrągłą rabatę to w sumie trzeba planować jak 4 rabaty, bo z tylu stron ją widać.
Gdyby Ci się udało zrobić jej zdjęcia z 4 stron, byłoby dobrze.
Mam problem, bo nie widzę otoczenia z rzutu na kartkę. Muszę mieć 3 wymiar.

W najbliższym czasie zrobię fotki choć tam jeszcze różne misz-masze rosną i chyba jeszcze bardziej namieszam . Najlepiej widać jak goła rabata

Sosen to ja bym tam Haniu nie chciała. Dopiero jesienią wykopałam chyba 4 ,nie podobały mi się. Jeszcze pomyślałam o azaliach japońskich. Muszę to poskładać do kupy
Margerytka40 21:20, 18 sty 2018

U mnie dziś Armagedon. Sypie śnieg,wichura. Teraz to już deszcz pada na to wszystko. Rano nie dojechałam do pracy bo autobus się rozkraczył a M po południu 5km jechał godzinę. Niech już ta zima sobie idzie
jolanka 21:26, 18 sty 2018

Drzewa kolumnowe to na pewno Amonogawy Ja mam i jestem bardzo zadowolona. W innym miejscu myślę tez o miłorzębach kolumnowych. No i ambrowce są super
Margerytka40 21:41, 18 sty 2018

jolanka napisał(a)
Drzewa kolumnowe to na pewno Amonogawy Ja mam i jestem bardzo zadowolona. W innym miejscu myślę tez o miłorzębach kolumnowych. No i ambrowce są super

Oglądałam ostatnio te kolumnowe miłorzęby i bardzo mi się podobały