Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnkaK 15:46, 19 sty 2018

uffffff ulżyło mi trochę, bo myślałam, że jakiś postrzelony pomysł z usunięciem tych tujek dałam ale jeśli jest poparcie to mój głos znasz mimo, że wiesz, że ja nic do tujek nie mam.
jeśli chodzi o przysłonięcie tego miejsca co myślisz po prostu o kępie jasnych traw? chodzi o to, żeby się w sezonie wysłonić? ten bonsai jest ładny, duży i zadbany, chyba nie ma co od niego uwagi odciągać.
Ale masz o czym myśleć
a co do armagedonu to wczoraj wracałam 1.40 z Łodzi. Już nie wiedziałam czy mnie bardziej noga od sprzęgła boli, tyłek od siedzenia, czy bardziej chce mi się jeść
Margerytka40 21:50, 19 sty 2018

AnkaK napisał(a)
uffffff ulżyło mi trochę, bo myślałam, że jakiś postrzelony pomysł z usunięciem tych tujek dałam ale jeśli jest poparcie to mój głos znasz mimo, że wiesz, że ja nic do tujek nie mam.
jeśli chodzi o przysłonięcie tego miejsca co myślisz po prostu o kępie jasnych traw? chodzi o to, żeby się w sezonie wysłonić? ten bonsai jest ładny, duży i zadbany, chyba nie ma co od niego uwagi odciągać.
Ale masz o czym myśleć
a co do armagedonu to wczoraj wracałam 1.40 z Łodzi. Już nie wiedziałam czy mnie bardziej noga od sprzęgła boli, tyłek od siedzenia, czy bardziej chce mi się jeść

Co do tujek to wiesz jak to jest jak się widzi to samo parę lat,wzrok się przyzwyczaja i nie przeszkadza. Jak zwróciaś na nie uwagę to pomyślałam,że faktycznie gryzie się ten niwak z nimi.
Myślę raczej o podzieleniu tego na sektory,takie wyrażne. Pod niwakiem trawy jednego gatunku A świerki też otoczone trawami innymi. Po środku plama jeszcze z czegoś. Muszę to rozrysowac .

No to niezłą miałaś podróż,nie zazdroszczę. Ale mój M z Bukowca jechał też że 40 minut.

Mariposa 22:45, 19 sty 2018

Wy zajmujecie się przyjemnym planowaniem rabatowym, a ja wciąż w tematach przyziemno - g...nianych Taka kolej rzeczy, Wy to po prostu macie już za sobą. Pozdrawiam miłe sąsiadki
Margerytka40 00:32, 20 sty 2018

Mariposa napisał(a)
Wy zajmujecie się przyjemnym planowaniem rabatowym, a ja wciąż w tematach przyziemno - g...nianych Taka kolej rzeczy, Wy to po prostu macie już za sobą. Pozdrawiam miłe sąsiadki

Elu ja jeszcze mam sporo miejsc gdzie też jeszcze ta zabawa g....niana mnie czeka. Rabata po rabacie robię tam ,gdzie jest to konieczne. Dobrze jest przygotować wszystko od razu ,Ty masz takie możliwości i ciesz się z tego
makadamia 22:26, 20 sty 2018

Ja tez jestem za wyrzuceniem .
Te zolte tuje bardzo nie graja z tym sinym swierkiem.
Ale zgadzam sie z Ewa, ze tam jakas przwslona by sie przydala. Przemysl jeszcze te kaliny czy derenie. Nie dokladnie w miejscu tuj, tylko polkolem od swierka w kierunku ogrodzenia.
Kasya 08:38, 21 sty 2018

No nie... mam do nadrobienia różnie 20-50-80 nawet postów...a u ciebie 230! Chyba będziesz musiała mi poopowiadać
anabuko1 09:22, 21 sty 2018

Ech,, planowania, robienia.
To całkiem ciekawe zajęcia.
U mnie to dopiero teraz jest g..niana robota.
I będzie jeszcze i będzie.!
Sama nie wiem do kiedy.
Mam nadzieję,że do lata będzie już lepiej
Margerytka40 09:54, 21 sty 2018

makadamia napisał(a)
Ja tez jestem za wyrzuceniem .
Te zolte tuje bardzo nie graja z tym sinym swierkiem.
Ale zgadzam sie z Ewa, ze tam jakas przwslona by sie przydala. Przemysl jeszcze te kaliny czy derenie. Nie dokladnie w miejscu tuj, tylko polkolem od swierka w kierunku ogrodzenia.

Drapę się w czuprynę i ni w ząb nie wiem o jaki kierunek Ci chodzi,coś nie do końca łapię. Jakbyś tak coś namazała? Lewą łapką?
Margerytka40 09:55, 21 sty 2018

Kasya napisał(a)
No nie... mam do nadrobienia różnie 20-50-80 nawet postów...a u ciebie 230! Chyba będziesz musiała mi poopowiadać

Margerytka40 09:58, 21 sty 2018

anabuko1 napisał(a)
Ech,, planowania, robienia.
To całkiem ciekawe zajęcia.
U mnie to dopiero teraz jest g..niana robota.
I będzie jeszcze i będzie.!
Sama nie wiem do kiedy.
Mam nadzieję,że do lata będzie już lepiej

Aniu,byłam u Ciebie i widziałam ale mnie zamurowało i nawet nie wiedziałam co napisać. Szacun dla Was za podjęcie takiego wyzwania