Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 13:26, 21 sty 2018

Anda 13:41, 21 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)
???

Asiu, próbuję sobie wyobrazić Twój ogród na podstawie zdjęć. Jeśli na rabacie z altana nie będzie wysokich nasadzeń, to miałabyś ładny widok na Kalinę, która i tak nie będzie masywna. Inaczej będzie widok na przestrzał aż do RH. Chyba że planujesz coś przyciągającego wzrok w RH, np. Jakiś zegar słoneczny albo cus
Z jednego trawnika miałabyś ładny widok na Kalinę na tle brzóz, z drugiego na tle sosen. Po prostu byłoby to ładne zamknięcie i podział przestrzeni. Kalina tu tylko jako przykładowe nasadzenie. Mogłoby też być coś kwitnącego później, po rodkach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 18:23, 21 sty 2018

Anda napisał(a)

Asiu, próbuję sobie wyobrazić Twój ogród na podstawie zdjęć. Jeśli na rabacie z altana nie będzie wysokich nasadzeń, to miałabyś ładny widok na Kalinę, która i tak nie będzie masywna. Inaczej będzie widok na przestrzał aż do RH. Chyba że planujesz coś przyciągającego wzrok w RH, np. Jakiś zegar słoneczny albo cus
Z jednego trawnika miałabyś ładny widok na Kalinę na tle brzóz, z drugiego na tle sosen. Po prostu byłoby to ładne zamknięcie i podział przestrzeni. Kalina tu tylko jako przykładowe nasadzenie. Mogłoby też być coś kwitnącego później, po rodkach.

Tak do końca nie wiem czy chciałabym przedłużać aż tak bardzo oś widokową z altany. Na razie trudno mi sobie to wyobrazić. Wiosną jak wysadzę też tuje dopiero coś będzie widać. Przyzwyczaiłam się,że była tam zawsze zimozielona ściana i jakoś głupio bez niej.
Z altany tak to wyglądało latem

Dużo tu jeszcze do uporządkowania bo rosną jeszcze dwa klony i te tujowe kulki i byliny,paprocie.
Wiolka5_7 18:36, 21 sty 2018

Jaka fajna kamienna ścieżka
anna_t 18:55, 21 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)

Żeby to takie proste było w realu
Jak tam nasze zamówienie,trzeba by było już coś w tym kierunku działać bo koniec miesiąca już blisko

powiem Ci Asia że ja już mam tyle w koszyku ze niewiem czy sama nie zamówię żeby ci potem kłopotow z dowiezieniem nie zrobić
w tym tygodniu czasowa bardziej wieczorami będę to może się jeszcze na privach spiszemy ok?
anna_t 18:58, 21 sty 2018

te klony też będziesz usuwać?
Margerytka40 19:06, 21 sty 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Jaka fajna kamienna ścieżka

To już efekt ubiegłorocznych zmian i chyba pierwsza z nich
Margerytka40 19:10, 21 sty 2018

anna_t napisał(a)
te klony też będziesz usuwać?

Klony chciałabym przesadzić ,podobają mi się
Co do zamówienia to jak masz dużo to może przesyłkę będziesz miała za free,sprawdź sobie. Jak coś to pisz.
Margerytka40 22:45, 21 sty 2018

Wracając do klonów to jeden z tych do przesadzenia to Atropurpureum i myślałam sobie że może właśnie gdzieś przy tych świerkach go posadzić. Posadziłabym pod nim jakieś jasne trawy dla kontrastu. Zanim go wykopę muszę znaleźć mu nowe miejsce żeby jak najmniej się z nim targać.
AgataM 22:51, 21 sty 2018

Witaj Asiu. Twój ogród nie powinien nazywać się- Ogród w remoncie. Tylko Ogród Perfekcjonistki.