Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnkaK 19:27, 29 sty 2018

Zaglądam co tu tak cicho. Tujki ciachasz?
Margerytka40 20:43, 29 sty 2018

anabuko1 napisał(a)
No to się będzie działo.
Tyle nasionek .Fajnie będzie kolorowo.
Nie wszystkie odczytalam .

Chyba nie wszystkie posieję wcześniej w domu ,trochę pewnie od razu do gruntu bo się nie pomieszczę na parapetach
Margerytka40 20:49, 29 sty 2018

anna_t napisał(a)
Zgadzam się z Bożenką, na spokojnie Asia.opatrz się z terenem po zmianach,samo Ci się nasunie co tam dać. choć ja bym chciała mieć taki przeswit na dalszą rabatę, taki klimacik tajemniczości się robi

Tak zrobię Aniu. Jak wysadzę te tuje dopiero coś będzie widać. Nie ma co kombinować na siłę. W sumie może z tym prześwitem nie będzie źle. Nic,trzeba poczekać
Margerytka40 20:57, 29 sty 2018

AnkaK napisał(a)
Zaglądam co tu tak cicho. Tujki ciachasz?

Aniu ,cicho bo jakiś zakołowany czas u mnie teraz. W pracy atmosfera ciężka,w domu mała przeziębiona i latam tylko z herbatkami,syropami...samo życie
O tujkach nawet jeszcze nie pomyślałam . Jak się pogodowo trochę polepszy może wyjdę do ogrodu. Z tego co zapowiadają jeszcze nie koniec zimy
Nowalijka 07:12, 30 sty 2018

Witaj Asiu, też słyszałam że jeszcze spotkamy się z panią zimą oby jak najszybciej, żeby później nie załatwiła nam wschodzących roslinek. Przydałoby sid teraz troche śniegu i odrobina mrozu. U nas dzieci właśnie zaczęły ferie.
Margerytka40 18:17, 30 sty 2018

Nowalijka napisał(a)
Witaj Asiu, też słyszałam że jeszcze spotkamy się z panią zimą oby jak najszybciej, żeby później nie załatwiła nam wschodzących roslinek. Przydałoby sid teraz troche śniegu i odrobina mrozu. U nas dzieci właśnie zaczęły ferie.

Elu witam u mnie bo chyba po raz pierwszy prawda?
Też bym wolała zimę w swoim czasie a nie w kwietniu ale cóż trzeba przyjąć to ,co będzie. Nie ma wyjścia

Byłam dziś na chwilę na ogrodowym spacerze. Śnieg zginął więc pomyślałam , że zrobię przegląd w połowie zimy i na razie nie jest źle. Turzyce są ładne,nawet powyżej moich oczekiwań. O dziwo niektóre naparstnice wciąż zielone. Pierwiosnki kwitną. Bardzo dziwna ta zima
Gruszka_na_w... 18:42, 30 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)

Byłam dziś na chwilę na ogrodowym spacerze. Śnieg zginął więc pomyślałam , że zrobię przegląd w połowie zimy i na razie nie jest źle. Turzyce są ładne,nawet powyżej moich oczekiwań.

Oddawałyśmy się tym samym przyjemnościom. Z rozpędu wykancikowałam nawet koła wokół drzewek na zapłociu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 19:04, 30 sty 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Oddawałyśmy się tym samym przyjemnościom. Z rozpędu wykancikowałam nawet koła wokół drzewek na zapłociu.

Ja nie ryzykowałam jeszcze z pracami,wiatr wiał taki że głowę urywało . Szybciutko wróciłam do cieplutkiego domku
anabuko1 08:27, 31 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)

Chyba nie wszystkie posieję wcześniej w domu ,trochę pewnie od razu do gruntu bo się nie pomieszczę na parapetach

No to tak jak ja.
Większość nawet do gruntu szykuję.
Margerytka40 11:46, 31 sty 2018

anabuko1 napisał(a)

No to tak jak ja.
Większość nawet do gruntu szykuję.

Nie dałabym rady wszystkiego w domu zresztą nie widzę sensu np przy orlikach czy naparstnicy .