Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 23:03, 21 sty 2018

AgataM napisał(a)
Witaj Asiu. Twój ogród nie powinien nazywać się- Ogród w remoncie. Tylko Ogród Perfekcjonistki.

Dobre . Zmieniłabyś zdanie gdybyś go teraz zobaczyła,wszystko do góry nogami. Ale może faktycznie trochę za dużo od niego oczekuję. Wynika to pewnie z tego że nie mam ochoty na kolejne błędy i pomyłki. Przynajmniej elementy typu drzewa,żywopłoty i inne większe chcę dobrze zaplanować. Zobaczymy jak to wyjdzie
Miło mi ,że do mnie zajrzałaś
makadamia 23:40, 21 sty 2018

Asiu, jakis krzew jest tam potrzebny, wlasnie po to, zeby utrzymac przeslone od ulicy. Tylko powiniwn byc troche odsuniety od niwaka, zeby mu nie robic konkurencji. Reszta nasadzen niska, ttak jak rozmawialyscie.
Sorry, ale naprawde nie dam rady tego narysowac...
Margerytka40 20:26, 22 sty 2018

makadamia napisał(a)
Asiu, jakis krzew jest tam potrzebny, wlasnie po to, zeby utrzymac przeslone od ulicy. Tylko powiniwn byc troche odsuniety od niwaka, zeby mu nie robic konkurencji. Reszta nasadzen niska, ttak jak rozmawialyscie.
Sorry, ale naprawde nie dam rady tego narysowac...

Rozumiem,poczekam cierpliwie aż wydobrzeje Ci łapka. Nie ma pośpiechu
Margerytka40 20:34, 22 sty 2018

Wpadł mi do głowy pewien pomysł,może głupi ale niech tam . Najwyżej mnie wyśmiejecie
A gdyby tak otoczyć te świerki takim półokręgiem z zimozielonych poduch? Tak żeby między świerkami a nimi zmieściły się jeszcze trawy ? Np m. Variegatus.

Te półkule nie jednakowej wielkości,największa między niwakiem a świerkiem (bliżej świerka) a dalej coraz mniejsze.
anabuko1 20:59, 22 sty 2018

Mi ten pomysł sie podoba.
A różnorodne wielkości, to suuper.
I fajna ta sosna po prawej.
Sama ja tniesz ??
Margerytka40 21:47, 22 sty 2018

anabuko1 napisał(a)
Mi ten pomysł sie podoba.
A różnorodne wielkości, to suuper.
I fajna ta sosna po prawej.
Sama ja tniesz ??

Sosna rosła już kiedy zamieszkałam u M (właściwie to mam takie dwie) ,ja je zaczęłam trochę formować bo nie wyobrażałam sobie żeby rosły jak zwykłe w tych miejscach. I tak jakoś wyszło

Sama nie wiem czy to dobry pomysł z tymi poduchami ale próbuję
Bogdzia 22:02, 22 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)
Wpadł mi do głowy pewien pomysł,może głupi ale niech tam . Najwyżej mnie wyśmiejecie
A gdyby tak otoczyć te świerki takim półokręgiem z zimozielonych poduch? Tak żeby między świerkami a nimi zmieściły się jeszcze trawy ? Np m. Variegatus.

Te półkule nie jednakowej wielkości,największa między niwakiem a świerkiem (bliżej świerka) a dalej coraz mniejsze.

Asia czy mnie źle sie zdaje że jak usuniesz te tuje to będziesz miec dobry widok na rh ?, oczywiscie jak juz urosna duże . Może nie warto tego widoku zasłaniac???
Margerytka40 22:11, 22 sty 2018

Bogdzia napisał(a)

Asia czy mnie źle sie zdaje że jak usuniesz te tuje to będziesz miec dobry widok na rh ?, oczywiscie jak juz urosna duże . Może nie warto tego widoku zasłaniac???

Nie Bogdziu,rh i tak nie będzie widać a jeśli nawet to tylko troszeczkę i to patrząc pod ostrym kątem ale i tak bardziej zwracam uwagę na to co z altany będzie widać i wolałabym tam zamknąć ten widok.
Margerytka40 10:11, 23 sty 2018

Na planie to mniej więcej tak by miało być. Dostępne jeszcze wariacje z zakończeniem tych kulek,jakiś zawijas czy cóś ,choć wydaje mi się że tak jak naniosłam najlepiej

Ktoś,coś?
makadamia 21:35, 23 sty 2018

Asiu, kulki jak najbardziej tak, ale nie posadzone tak w linii, tylko porozrzucane, ewentualnie w grupach. Ciężko mi to wytlumaczyc, prosze o tydzien cierpliwosci