Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 11:49, 31 sty 2018

Czy śmiałka darniowego przycina się wiosną? Moje brzydkie teraz jakieś. Pod koniec seznu złapała je chyba rdza i teraz dużo suchych źdźbeł mają. Środek zieloniutki a brzegi i spód suchy.
makadamia 13:34, 31 sty 2018

podpinam się pod pytanie
u mnie jeden z trzech złapał rdzę w zeszłym roku i teraz chodzę dookoła niego i się zastanawiam
Margerytka40 13:55, 31 sty 2018

U Gruszki podejrzałam ,że ścięla go nisko
anna_t 14:00, 31 sty 2018

mój zieloniutki ale na bagienku rośnie to może dlatego, chlejus jeden
Margerytka40 14:07, 31 sty 2018

Ja to się tak zastanawiam czy nie pożegnać się z nimi ale póki rosną w rozmnażalniku to jeszcze się zlituję nad nimi. Też mają stosunkowo mokro ale po sąsiedzku rosną berberysy i chyba to jest przyczyna ich wyglądu
Bogdzia 17:57, 31 sty 2018

Asiu musiałam postac koło Ciebie z wiadomych względów i popatrzyam na te tuje które masz eksmitowac. Myślę ze to jeszcze raz do przemyslenia bo bardzo odsłonisz sie na drogę a teraz masz spokój od ludzi jak jestes w tej dalszej częsci ogrodu. Najlepiej by było przesadzic je pod płot od ulicy ale tam masz juz derenie ale one zimą nie będą dawac ochrony. Chyba trzeba jeszcze raz to przeyślec.
Margerytka40 18:33, 31 sty 2018

Bogdzia napisał(a)
Asiu musiałam postac koło Ciebie z wiadomych względów i popatrzyam na te tuje które masz eksmitowac. Myślę ze to jeszcze raz do przemyslenia bo bardzo odsłonisz sie na drogę a teraz masz spokój od ludzi jak jestes w tej dalszej częsci ogrodu. Najlepiej by było przesadzic je pod płot od ulicy ale tam masz juz derenie ale one zimą nie będą dawac ochrony. Chyba trzeba jeszcze raz to przeyślec.

W zimie to tak mniej mi na tej przesłonie zależy ale fakt jest niezaprzeczalny ,że trochę mnie też niepokoi ta dziura. Tuje i tak wysadzę ale mus pomyśleć tam nad czymś co by trochę zakryło tę dziurę a jednocześnie dopasowało się do niwaka. Na razie mam pustkę i liczę na olśnienie nagłe. Gdyby te tujki były zielone jakoś bym je strawiła.
Gruszka_na_w... 19:36, 31 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)
Czy śmiałka darniowego przycina się wiosną? Moje brzydkie teraz jakieś. Pod koniec seznu złapała je chyba rdza i teraz dużo suchych źdźbeł mają. Środek zieloniutki a brzegi i spód suchy.

Oczywiście, że się tnie. Krótko. On u mnie już wypuszcza młode źdźbła.W zeszłym sezonie kilka razy pryskałam propionianem wapnia, Po raz pierwszy przeżył sezon bez rdzy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 20:48, 31 sty 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Oczywiście, że się tnie. Krótko. On u mnie już wypuszcza młode źdźbła.W zeszłym sezonie kilka razy pryskałam propionianem wapnia, Po raz pierwszy przeżył sezon bez rdzy.

No właśnie podejrzałam u Cię i się domyśliłam
Mariposa 21:49, 31 sty 2018

Jak najbardzej, Asiu, zrobimy wspólne zamówienie. Na stronce jest informacja, że są opakowania po 10kg, 20kg i 30kg. Na razie napisałam maila z zapytaniem, jak z dostępnością, bo wyświetla się komunikat iż "czekają na nową dostawę".