Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnkaK 22:13, 31 sty 2018

Ja też się pod zamówienie podczepiam. Jak ustalicie szczegóły to dajcie znać.
Margerytka40 22:26, 31 sty 2018

Mariposa napisał(a)
Jak najbardzej, Asiu, zrobimy wspólne zamówienie. Na stronce jest informacja, że są opakowania po 10kg, 20kg i 30kg. Na razie napisałam maila z zapytaniem, jak z dostępnością, bo wyświetla się komunikat iż "czekają na nową dostawę".

Jak już będziesz coś wiedzieć to gwizdnij. Ja bym wzięła nawet 30 kilo
AnkaK 09:58, 01 lut 2018

Ale Wy to pewnie będziecie pod nowe rabaty dawać. Ja muszę już na zarośniętych trochę tego dobra wepchnąć.
Czy dobrze doczytałam, że trzeba lekko z wierzchnią warstwą ziemi przemieszać? A pod nowe rośliny w dołek? W sumie, jest to jakiś pretekst do rewolucji żeby wykopać, przekopać z mączką i wsadzić po nowemu
Jak to dobro się dawkuje? Tylko tak łopatologicznie na garstki albo łopatki poproszę, a nie na gramy
anabuko1 13:44, 01 lut 2018

Czytałam ,że jakieś zamówienia slkadacie.
A jakie? ?
Margerytka40 18:40, 01 lut 2018

AnkaK napisał(a)
Ale Wy to pewnie będziecie pod nowe rabaty dawać. Ja muszę już na zarośniętych trochę tego dobra wepchnąć.
Czy dobrze doczytałam, że trzeba lekko z wierzchnią warstwą ziemi przemieszać? A pod nowe rośliny w dołek? W sumie, jest to jakiś pretekst do rewolucji żeby wykopać, przekopać z mączką i wsadzić po nowemu
Jak to dobro się dawkuje? Tylko tak łopatologicznie na garstki albo łopatki poproszę, a nie na gramy

Aniu 1,5 - 3 kg na 10 m kw..
Takie dawkowanie znalazłam i tego się stosuję
Margerytka40 18:41, 01 lut 2018

anabuko1 napisał(a)
Czytałam ,że jakieś zamówienia slkadacie.
A jakie? ?

Zamawiamy mączkę bazaltową...hurtem
AnkaK 18:57, 01 lut 2018

A trawnik można przesypać? Warto?
jolanka 19:10, 01 lut 2018

Asia, napisz mi proszę gdzie kupujecie tę mączkę i po ile? Chętnie bym tez kupiła. Miałam dwa worki kupione dwa lata temu i podsypywalam po garstce i juz nie mam.
m_gocha 21:10, 01 lut 2018

jolanka napisał(a)
Asia, napisz mi proszę gdzie kupujecie tę mączkę i po ile? Chętnie bym tez kupiła. Miałam dwa worki kupione dwa lata temu i podsypywalam po garstce i juz nie mam.
Jola, podsypywałaś tak po wierzchu czy przy przygotowywaniu ziemi pod obsadzanie? Widzisz jakąś różnicę po jej zastosowaniu w strukturze gleby, czy dłuższym trzymaniu wilgoci, a może w kondycji roślinek?
jolanka 21:24, 01 lut 2018

m_gocha napisał(a)
Jola, podsypywałaś tak po wierzchu czy przy przygotowywaniu ziemi pod obsadzanie? Widzisz jakąś różnicę po jej zastosowaniu w strukturze gleby, czy dłuższym trzymaniu wilgoci, a może w kondycji roślinek?

Sypalam podczas sadzenia do dołków. Trudno mi ocenić kondycję roślin bo nie mam porównania. U mnie są to nowe nasadzenia, piach wiec wszędzie dawałam w doły nową, kupowaną ciężarówkami ziemię. Myślę jednak, ze to bardzo dobra sprawa, to przecież zestaw mikroelementów.