Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Mirka 18:56, 05 mar 2018

Ostatnia altanka fajna
Margerytka40 19:09, 05 mar 2018

Mirka napisał(a)
Ostatnia altanka fajna

Do tej tylko kwadrat . Nie wiem czy nie zbyt nowoczesna jak do mojego otoczenia,ale podoba mi się bardzo

Jeszczetaka
makadamia 19:15, 05 mar 2018

Dwójka zdecydowanie
mrokasia 19:28, 05 mar 2018

Druga a jak masz obawy, ze będzie ciasno to przemyśl wersję zupełnie otwartą?
Czwarta jest super ale chyba rzeczywiście nieco zbyt nowoczesna...
Margerytka40 19:29, 05 mar 2018

makadamia napisał(a)
Dwójka zdecydowanie

To jedna z pierwszych zapisanych tylko mam tu wątpliwości(może na wyrost) co do mebelków w środku. Zawsze myślałam sobie ,że zrobię takie ławki przytwierdzone do ścian a tu chyba nie bardzo to pasuje. Zbyt ażurowe te płotki i chyba bardzo te ławki byłyby widoczne z zewnątrz. Musiałyby być wolno stojące
Margerytka40 19:35, 05 mar 2018

mrokasia napisał(a)
Druga a jak masz obawy, ze będzie ciasno to przemyśl wersję zupełnie otwartą?
Czwarta jest super ale chyba rzeczywiście nieco zbyt nowoczesna...

No właśnie nie wiem czy przejmować się powierzchnią użytkową. Właściwie nie urządzamy wielkich imprez pleneroowych a na 5czy 6 osób chyba będzie w sam raz
AnkaK 19:48, 05 mar 2018

Zdecydowanie nr 2. Jeśli chcesz ławy przy ścianach to może pełne ścianki zrobić, ale niskie by widoków nie zabierać? A może w ogóle bez ścianek tylko jakieś ruchome przesłony albo nawet zasłony dać? Nie wiem czy na ławy to dobry kształt jest.
Też czułaś dziś wiosnę w powietrzu? ☺
Margerytka40 20:12, 05 mar 2018

AnkaK napisał(a)
Zdecydowanie nr 2. Jeśli chcesz ławy przy ścianach to może pełne ścianki zrobić, ale niskie by widoków nie zabierać? A może w ogóle bez ścianek tylko jakieś ruchome przesłony albo nawet zasłony dać? Nie wiem czy na ławy to dobry kształt jest.
Też czułaś dziś wiosnę w powietrzu? ☺

Myślałam o czymś takim
Bez ścianek chyba nie chcę. Pamiętasz u mnie to miejsce? Widać wszystko jak na widelcu. Mamm nadzieję ,że derenie przy ulicy szybko zasłonią trochę widok na altanę ale i tak od samego wejścia centralnie wzrok na nią będzie pewnie się kierował. Chyba ,że wymyślę jak przysłonić to trochę.

Wiosnę czułam . Wracałam z pracy około południa i pięknie było,ptaszki śpiewały. Gdyby nie zmarznięta ziemia pewnie wzięłabym się za kopanie
jolanka 20:25, 05 mar 2018

Ja bym wolała be nocnych stałych ścianek. Posadziła bym przy filarach róże, powojniki albo winorośle czy akinidie a do czasu aż się rozrosną dała jakieś zasłony
AnkaK 20:37, 05 mar 2018

Derenie urosną szybko, miałaś jeszcze przy świerkach jakieś drzewka wsadzić. Może rzeczywiście jakieś pnące tam wsadzić. Ja bym się nie wygradzała, bo Ty masz z niej fajny widok na cały ogród
U mnie też się "altana" będzie robić więc miejsc na kawkę nam w tym roku przybędzie