Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 20:38, 05 mar 2018

jolanka napisał(a)
Ja bym wolała be nocnych stałych ścianek. Posadziła bym przy filarach róże, powojniki albo winorośle czy akinidie a do czasu aż się rozrosną dała jakieś zasłony

Kiedyś też tak widziałam wszystkie altany ale teraz chyba jednak już tak nie chcę. Wydaje mi się ,że kłóciłoby się mi to z nasadzeniami na rondzie okalającym altanę. Raczej zostanę przy niskich płotkach. Jakoś nie mogę przekonać się do całkiem otwartej altany. To w sumie jak parasol

Monia81 20:39, 05 mar 2018

No to ja też napiszę, 2 najbardziej mi się spodobała, jakoś ten kształt najbardziej mi u Ciebie pasuje tylko czy takie stałe ławki przy ścianach to będzie wygodne?..
Margerytka40 20:45, 05 mar 2018

AnkaK napisał(a)
Derenie urosną szybko, miałaś jeszcze przy świerkach jakieś drzewka wsadzić. Może rzeczywiście jakieś pnące tam wsadzić. Ja bym się nie wygradzała, bo Ty masz z niej fajny widok na cały ogród
U mnie też się "altana" będzie robić więc miejsc na kawkę nam w tym roku przybędzie

Myślałam też o przysłonięciu tylko tych dwóch ścian od strony domu a resztę możnaby było wtedy otwartą zostawić ale to już musiałoby być coś innego.
no liczę tylko że uda nam się choć kilka razy skrzyknąć na tę kawę.
Margerytka40 20:52, 05 mar 2018

Monia81 napisał(a)
No to ja też napiszę, 2 najbardziej mi się spodobała, jakoś ten kształt najbardziej mi u Ciebie pasuje tylko czy takie stałe ławki przy ścianach to będzie wygodne?..

Nie wiem Monia jak z wygodą ale do tej akurat to mi te ławki nie bardzo pasują. A tam,muszę zdecydować jaka ta altana ,siedzeniami później będę się martwić
m_gocha 22:56, 05 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)

Kiełki są super,nie wiem czy jeszcze jednej tej kiełkownicy nie kupię bo nie nadążają rosnąć. Wszyscy je bardzo lubimy
A widzisz?
Co do altanki to zdecydowanie 2 Raczej nie robiłabym stałych ławek przytwierdzanych do ścianek - wbrew pozorom wcale nie są wygodne w użyciu. Owszem przy większej liczbie gości jest bardziej wygodne bo zapewnia maksymalną liczbę miejsc ale gdy będziesz miała np. 2-3 osoby to będą siedziały sztucznie "daleko od siebie. Siostra ma w swojej altance takie stałe ławki i teraz żałuje
Pozdrawiam Asia
Margerytka40 09:17, 07 mar 2018

m_gocha napisał(a)
A widzisz?
Co do altanki to zdecydowanie 2 Raczej nie robiłabym stałych ławek przytwierdzanych do ścianek - wbrew pozorom wcale nie są wygodne w użyciu. Owszem przy większej liczbie gości jest bardziej wygodne bo zapewnia maksymalną liczbę miejsc ale gdy będziesz miała np. 2-3 osoby to będą siedziały sztucznie "daleko od siebie. Siostra ma w swojej altance takie stałe ławki i teraz żałuje
Pozdrawiam Asia

Z tymi ławkami to bardzo cenna informacja Małgosiu,dzięki. To by była tańsza opcja bo dałoby się samemu zrobić ale jakoś do tej opcji nr2 te ławki mi nie pasują. Trzeba będzie chyba jakieś mebelki kupić. Na razie mam plan na dziś-ustawić tam stół i obadać jak to z tym miejscem jest. Jak wyjdzie ,że za mało to chyba powiększymy ale tak jak jest ,w sześcianie
Margerytka40 11:39, 07 mar 2018

Sprawdziłam i nie jest źle,nie będziemy nic powiększać. Po wstawieniu stołu sporo jeszcze miejsca na jakieś siedziska jest i chyba będzie dobrze ...uff trochę mi ulżyło
Margerytka40 14:27, 07 mar 2018

Skończyłam

AgataM 14:30, 07 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)
Skończyłam

Ale superaśna.. Bardzo fikuśny ścieg.... Sama robię więc moje oczy zawsze w tym kierunku biegnąGratuluję
Monia81 14:34, 07 mar 2018

Asiu pięknie ci to wychodzi może nadejdzie czas, że kiedyś spróbuję...