Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 15:54, 10 maj 2018

ren133 napisał(a)
Wystarczy
Może ciachnąć im jeszcze trochę liści żeby sie wzmacniały?

No to jakoś musimy się umówić w związku z bergeniami. Poczekam jeszcze kilka dni i te liście co nie wstaną ciachnę.
Margerytka40 15:58, 10 maj 2018

Makusia napisał(a)

No widzisz, jaka ja wyedukowana jestem? Szkoda gadać...
Działasz nadal prężnie, a ja utknęłam na nic nie robieniu.

Też mam chwile ,że mi się nie chce tak zwyczajnie ale jak patrzę na rozgrzebane rabaty to mnie znowu krew zalewa i się biorę za robotę
Margerytka40 16:02, 10 maj 2018

Monia81 napisał(a)

Dojdą do siebie, ja swoje też dzieliłam teraz, dużo wody dostają dziennie, stoją już na baczność kupiłam hakonke teraz i się właśnie zastanawiałam czy dzielić, ale chyba jednak ją zostawię... kocimiętkowo jest super buziaczki

No to raczej nie dziel,ja żałuję. Mogłam odżałować i kupić tyle ile potrzeba A teraz mam po dwa liche listeczki. Jeszcze i tak muszę dokupić pod sosnę i tym razem nie będę sknerzyć
kasja83 08:18, 11 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)

Też mam chwile ,że mi się nie chce tak zwyczajnie ale jak patrzę na rozgrzebane rabaty to mnie znowu krew zalewa i się biorę za robotę

NIe ma jak dobra motywacja
Margerytka40 22:08, 12 maj 2018

kasja83 napisał(a)

NIe ma jak dobra motywacja

Taaa,dziś po raz koejny ręce mi opadły i motywacji brakło.
Bogdzia 22:20, 12 maj 2018

Asia dzis Cie podglądałam jak leniuchujesz na huśtawcezaraz po ósmej rano.Pewnie krótko siedziałas ale akurat Cię podpatrzyłam. Rabata z bergeniami z ulicy świetnie wygląda.
Bogdzia 22:21, 12 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)

No to jakoś musimy się umówić w związku z bergeniami. Poczekam jeszcze kilka dni i te liście co nie wstaną ciachnę.

Renia będzie chyba u mnie , może wtedy zabrac bergenie.
Margerytka40 22:22, 12 maj 2018

Ciężki dzień dziś za mną i lekko mam dość chyba. Czy ja choć raz nie mogę mieć z górki?!
Zaczęliśmy dziś ogarnianie terenu przy mojej frontowej ścieżce i niestety okazało się to nie takie proste. Chyba kilofy muszą iść w ruch. Mam tam taki kawałek gdzie kiedyś dawno mój M miał sklep (stąd ta mała brama). Sklep już dawno rozebrany ale... został kawałek utwardzonego podjazdu. Zawsze myślałam ,że jest tam gruba warstwa żwirku ,no i jest tyle że na betonowej wylewce! Jakiś koszmar normalnie. Teraz trzeba to wszystko skuć,wywieźć . Jest tego ze 20 m2 lekko. Znowu obsuwa
Bogdzia 22:25, 12 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
Ciężki dzień dziś za mną i lekko mam dość chyba. Czy ja choć raz nie mogę mieć z górki?!
Zaczęliśmy dziś ogarnianie terenu przy mojej frontowej ścieżce i niestety okazało się to nie takie proste. Chyba kilofy muszą iść w ruch. Mam tam taki kawałek gdzie kiedyś dawno mój M miał sklep (stąd ta mała brama). Sklep już dawno rozebrany ale... został kawałek utwardzonego podjazdu. Zawsze myślałam ,że jest tam gruba warstwa żwirku ,no i jest tyle że na betonowej wylewce! Jakiś koszmar normalnie. Teraz trzeba to wszystko skuć,wywieźć . Jest tego ze 20 m2 lekko. Znowu obsuwa

Zostaw to na później , teraz zrób tam gdzie sie da a to trudne na koniec.Jak bedzie Cię cieszyc ogród to łatwiej kilofem pracowac bedzie.
Margerytka40 22:26, 12 maj 2018

Bogdzia napisał(a)
Asia dzis Cie podglądałam jak leniuchujesz na huśtawcezaraz po ósmej rano.Pewnie krótko siedziałas ale akurat Cię podpatrzyłam. Rabata z bergeniami z ulicy świetnie wygląda.

Pewnie stałaś pod przejazdem? Jak się sznurek ustawia to ja zmykam i czekam aż auta przejadą(mam chwilę na oddech ) strasznie nie lubię pracować wtedy na froncie