Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 00:22, 12 cze 2018

mrokasia napisał(a)
Widzę, że nie odpuszczasz . Ja też sobie powolutku grzebię w zasadzie każdego dnia wieczorem ok. 2h.
A co rabaty z rozchodnikiem i rozplenicą - może wsadzić sporo czosnków?

Wiesz jak to jest,jak się widzi efekty to nie ma lepszego dopalacza . Jak sobie przypomnę te moje nieszczęsne jałowce to teraz zupełnie inne miejsce. O taki efekt mi chodziło ,roślinki jeszcze niewielkie,jakieś drobne braki,jescze trawnik a ja już się cieszę jak głupia

Przed tymi rozplenicami mam za dużo typów i s a ma nie wiem co byłoby najlepsze ,rozchodniki dość szybko startują a te Thunderhead mają fajny kolor liści,między rozplenice myślałam o tulipanach.
Anda 06:57, 12 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)

No właśnie to takie klasyczne zestawienie,tylko że wiosną trochę łyso

Możesz posadzić tam anemony wiosenne. Kwitną długo a potem liście im zanikają i zostaną tylko rozplenice z rozchodnikami
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 08:06, 12 cze 2018

Anda napisał(a)

Możesz posadzić tam anemony wiosenne. Kwitną długo a potem liście im zanikają i zostaną tylko rozplenice z rozchodnikami

Fajny pomysł ,właśnie przeglądam te zawilce. Nie wiedziałam ,że tyle ich jest. Polecałabyś jakieś?
Anda 08:11, 12 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)

Fajny pomysł ,właśnie przeglądam te zawilce. Nie wiedziałam ,że tyle ich jest. Polecałabyś jakieś?

Mam Anemone blanda 'White Splendour' i kwitly u mnie bardzo dlugo, prawie dwa miesiace. Chyba wszystkie sa takie Jak liscie robia sie zolte to je obcinam. One sa tak zywotne, ze im to raczej nie zaszkodzi
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 08:13, 12 cze 2018

U mnie właśnie pada spokojny deszczyk,na moje wczoraj przesadzane śmiałki wprost idealnie,miałam nosa
Margerytka40 08:23, 12 cze 2018

Anda napisał(a)

Mam Anemone blanda 'White Splendour' i kwitly u mnie bardzo dlugo, prawie dwa miesiace. Chyba wszystkie sa takie Jak liscie robia sie zolte to je obcinam. One sa tak zywotne, ze im to raczej nie zaszkodzi

One mają takie malutkie ,ciemne bulwki? Mam takie na rabacie wzdłuż domu. Znalazłam jeszcze takie
Kawa 08:36, 12 cze 2018

Asia podziwiam twój zapał
ale nic dziwnego jak się widzi efekty to się jeszcze "chce"
zawilce fajny pomysł tulipany i czosnki też
Margerytka40 11:13, 12 cze 2018

Kawa napisał(a)
Asia podziwiam twój zapał
ale nic dziwnego jak się widzi efekty to się jeszcze "chce"
zawilce fajny pomysł tulipany i czosnki też

Dziś wygląda na to ,że nic nie zrobię ale w sumie dobrze że pada i jakoś przeżyję ten przymusowy postój
Margerytka40 11:17, 12 cze 2018

Miałam jeszcze trochę podpicować widoczki ale nie mogę bo pada więc macie tak jak jest

Margerytka40 11:20, 12 cze 2018