Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 16:56, 24 sie 2018

Kochane dziękuję za miłe słowa,zawsze to dodatkowa energia. Pokazuję takie robocze fotki żeby porównanie później było ,fajnie zobaczyć takie przed i po.
Pszczelarnia 17:18, 24 sie 2018

Jak patrzę na zdjęcia u Ciebie, to też mnie werwa opuszcza.

Żeby nie było ... na chwilę opuszcza.

Dokąd przesadzasz: na docelowe czy na razie do jakiejś przechowalni?

Margerytka40 18:27, 24 sie 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Jak patrzę na zdjęcia u Ciebie, to też mnie werwa opuszcza.

Żeby nie było ... na chwilę opuszcza.

Dokąd przesadzasz: na docelowe czy na razie do jakiejś przechowalni?

Mnie też na chwilę no bo przecież muszę to ogarnąć,chcę
Z roślinami z tych rabat muszę zrobić selekcję. Część docelowo już ,część muszę upchnąć nie wiem gdzie bo przechowalnik juz dawno zapakowany,część pewnie siostrze wcisnę.
Toszka 19:20, 24 sie 2018

Nie wiem jak ciebie, ale mnie dopada ponowny rzut energii ogrodowej tuż przed mrozami. No, takie coś mnie dopada jakbym chciała na zapas zrobić, na przyszły sezon
Margerytka40 19:31, 24 sie 2018

Toszka napisał(a)
Nie wiem jak ciebie, ale mnie dopada ponowny rzut energii ogrodowej tuż przed mrozami. No, takie coś mnie dopada jakbym chciała na zapas zrobić, na przyszły sezon

Coś w tym jest ,ja jeszcze przed zimą chciałabym coś tam zrobić i też pomyślałam że jak z tego środka wyciepę już wszystko to na wiosnę "tylko" trawniczek posieję gdzie będzie brakować.
Jak zajrzałaś to wyraź swoje zdanie. Czy do pomarańczowych i ogniście czerwonych azalii będą mi pasowały japońskie Ledikanense? Chcę wiosnę pomarańczowo-fioletowo-niebieską. A może jakieś propozycje?
ryska 19:38, 24 sie 2018

Ostro działasz
Hortensje już ukorzenione ( w wodzie) teraz je wsadzę do doniczek z ziemią.
Mogę Ci je przechować przez zimę i wiosną umówimy się na odbiór/wysyłkę.
Pozdrawiam
Margerytka40 19:44, 24 sie 2018

ryska napisał(a)
Ostro działasz
Hortensje już ukorzenione ( w wodzie) teraz je wsadzę do doniczek z ziemią.
Mogę Ci je przechować przez zimę i wiosną umówimy się na odbiór/wysyłkę.
Pozdrawiam

Oj to świetnie by było gdybyś mogła Reniu mi je przechować
Mariposa 19:54, 24 sie 2018

Ja przy mojej kwaśnej wymiękam, a gdzie ona do Twojej! Energii i siły to Ci nie brakuje, Dziewczyno! Ale zostaw coś na przyszły rok, bo zanudzisz się
Toszka 20:19, 24 sie 2018

Ha, w tym roku zanabyłam Ledikanense i Konigstein. Kolor i kwiaty rewelacyjne. Kolor trudny dla aparatu, bo wychodzi róż, a one takie cudne głęboko fioletowe.
Budujące jest też, że nie tylko ja lubię azaliowe szalone połączenia
Margerytka40 20:20, 24 sie 2018

Mariposa napisał(a)
Ja przy mojej kwaśnej wymiękam, a gdzie ona do Twojej! Energii i siły to Ci nie brakuje, Dziewczyno! Ale zostaw coś na przyszły rok, bo zanudzisz się

Nuda to mi pewnie do końca życia nie grozi,a tak poważniej to jeszcze mam tyle planów ,że na kilka lat starczy. Różanka,jakiś element wodny,rabata przy magnolii-nawet nie mam jeszcze mglistego pojęcia co tam posadzić,nie wspomnę nawet o całym bajzlu z tyłu obok szklarni. Eluś,wieki ciężkich robót
A czemu nie ogarniasz swojej kwaśnej?