Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

eVka 21:00, 07 lis 2018

Dziękuję, poczytam, poszukam
Margerytka40 21:09, 07 lis 2018

Tak na gorąco żeby mi myśl nie uciekła. A gdybym jabłonkę posadziła po stronie ścianki a przy garażu świdośliwę? O tak?
Pod drzewami tak jak Marta zaproponowała te cisy i trawy. Tak pomyślałam bo mam śś ale nie o to chodzi, żeby wciskać ją na siłę. Tak tylko, luźny pomysł
anna_t 22:10, 07 lis 2018

Ja jestem zawsze za wielopniowymi więc mi się podoba
Zaglądam na bieżąco Asia ale po cichaczu
Toszka 22:40, 07 lis 2018

Zastanawiam się, czy te drzewa nie lepiej będą wpasowywać się w przestrzeń (zastaną) gdyby je ustawić odwrotnie - wyższe i smuklejsze przy domu.
Margerytka40 22:50, 07 lis 2018

anna_t napisał(a)
Ja jestem zawsze za wielopniowymi więc mi się podoba
Zaglądam na bieżąco Asia ale po cichaczu

, no to wyjdź z ukrycia i pomóż trochę
Margerytka40 22:55, 07 lis 2018

Toszka napisał(a)
Zastanawiam się, czy te drzewa nie lepiej będą wpasowywać się w przestrzeń (zastaną) gdyby je ustawić odwrotnie - wyższe i smuklejsze przy domu.

Może tak tylko jakby śś zamienić miejscami z Olą to tam zaraz jest też moja nieszczęsna magnolia, też wielopniowa i nie mam przekonania czy to by dobrze grało.
Hmm,chyba muszę z innej perspektywy pokazać ten obszar. Jutro zrobię zdjęcie pokazujące co i jak bo chyba takiego nie mam.
Margerytka40 08:32, 08 lis 2018

Zobaczcie tak to wygląda z szerszego kadru i innej perspektywy. Namazałam strasznie

Niebieski maz to niby ścianka, czerwone plamy to Pissardii, jedna w oddali druga przy ściance. Z drugiej strony ścianki przy przejściu do warzywnika ta śś a przy garażu Ola.
Anda 08:54, 08 lis 2018

Te Pissardi maja takie niskie pnie?

Mi tak jakos bardziej obok scianki pasowaloby cos na wysokim pniu. Kompozycyjnie nie graja mi liczby, tzn. 1 wielopniowe, 2 jednopniowe, 1 wielopniowe, 1 jednopniowe.
Lepiej byloby jakby te 2 jednopniowe Pissardi mialy 1 jednopniowa kolezanke po drugiej stronie scianki. (Albo 2 Pissardi zamienic na 1 wielopniowe, to po drugiej stronie scianki mogloby byc 1 wielopniowe- ale to chyba byloby zbyt radykalne rozwiazanie).
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 09:16, 08 lis 2018

Anda napisał(a)
Te Pissardi maja takie niskie pnie?

Mi tak jakos bardziej obok scianki pasowaloby cos na wysokim pniu. Kompozycyjnie nie graja mi liczby, tzn. 1 wielopniowe, 2 jednopniowe, 1 wielopniowe, 1 jednopniowe.
Lepiej byloby jakby te 2 jednopniowe Pissardi mialy 1 jednopniowa kolezanke po drugiej stronie scianki. (Albo 2 Pissardi zamienic na 1 wielopniowe, to po drugiej stronie scianki mogloby byc 1 wielopniowe- ale to chyba byloby zbyt radykalne rozwiazanie).

O matko, nic nie rozumiem, poproszę inny zestaw pytań
Anda Pissardii póki co jest jedna, ta w oddali i ona to nie jest forma szczepiona a zwykła, nie podkrzesywałam jej i urosła taka

Chciałam dosadzić drugą bo jakoś tak mi na cypelkowej pasowało. Problem jest właśnie w tym, że chcę to spasować razem. Cypelkową i otoczenie ścianki bo to stanowi jakby kontynuację. Nie wiem czy ktoś jeszcze rozumie o co w tym wszystkim chodzi Tak by to wyglądało na cypelkowej
Margerytka40 09:19, 08 lis 2018

Nie wiem może za bardzo symetrycznie pojechałam ale nic innego nie mogę wymyślić