Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Gruszka_na_w... 16:28, 13 sty 2019

Wiedziałam, że robisz remont ogrodu, ale dopiero to całoroczne podsumowanie uświadomiło mi jaki kawał roboty odwaliłaś. OGROM!
I troszkę Ci zazdroszczę, że wciąż możesz działać z rozmachem. (plany i nasadzenia to już dla mnie miniony etap )
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 16:33, 13 sty 2019

Brawo
Kawał roboty zrobiłaś a roślinki szybko porosły opłaca się wysilić przy szykowaniu gleby

Jestem ciekawa dalszych realizacji
Pozdrawiam deszczowo....

Edit
A z czym masz posadzony ten bodziszek ?
Margerytka40 19:13, 13 sty 2019

jolanka napisał(a)
Szalona gigantko, daj przepis na te Twoje dopalacze
Zmiany niesamowite

Dopalaczem jezt zmieniający się ogród, dla mnie to najlepszy kop w tyłek
Margerytka40 19:20, 13 sty 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wiedziałam, że robisz remont ogrodu, ale dopiero to całoroczne podsumowanie uświadomiło mi jaki kawał roboty odwaliłaś. OGROM!
I troszkę Ci zazdroszczę, że wciąż możesz działać z rozmachem. (plany i nasadzenia to już dla mnie miniony etap )

Tak, ja sama trochę zapomniałam, że tyle zrobiłam. Ta pusta rabata frontowa wiosną to jakaś odległa bardzo przeszłość była a co dopiero porównanie tego miejsca jesienią 2017 .Życzyłabym sobie w tym sezonie tylu sił i determinacji do realizacji tego, co zaplanowane.
Margerytka40 19:26, 13 sty 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Brawo
Kawał roboty zrobiłaś a roślinki szybko porosły opłaca się wysilić przy szykowaniu gleby

Jestem ciekawa dalszych realizacji
Pozdrawiam deszczowo....

Edit
A z czym masz posadzony ten bodziszek ?

Przygotowanie gleby to taka praca mało widoczna na początku i co tu dużo mówić, trzeba zacisnąć zęby i mieszać te dobroci z glebą. Za to już po wsadzeniu roślin efekt jest widoczny i cieszy.
Bodziszki rosną u mnie na rondzie z hakonkami i kulkami Danica. Posadziłam też jesienią przy przyszłych poduchach cisowych i moliniach.
Margerytka40 19:50, 13 sty 2019

Niestety nie udało się w sezonie z altaną. Wszystko już mamy, materiał leży tylko M się ociąga. Przyzwyczaiłam się już, że wszelkie realizacje w jego wykonaniu zawsze mocno przesunięte są w czasie. Fakt, że czasu ma niewiele a ja też ciągle coś wymyślam. Może w tym roku się uda. Wycięta została jesienią stara jabłonka, która dawała schronienie w letnie upały i pod którą lubiliśmy posiedzieć. Napierałam na jej wycięcie jeszcze jesienią właśnie dlatego by zmobilizować M już wczesną wiosną do prac nad altaną
Wiolka5_7 20:06, 13 sty 2019

Margerytka40 napisał(a)

Przygotowanie gleby to taka praca mało widoczna na początku i co tu dużo mówić, trzeba zacisnąć zęby i mieszać te dobroci z glebą. Za to już po wsadzeniu roślin efekt jest widoczny i cieszy.
Bodziszki rosną u mnie na rondzie z hakonkami i kulkami Danica. Posadziłam też jesienią przy przyszłych poduchach cisowych i moliniach.

Tak kusisz tym bodziszkiem,że może się skuszę... tylko miejsce znajdę
Dzięki za info
Monia81 20:24, 13 sty 2019

Asia jesteś tytanem pracy, piękne zmiany poczyniłaś w tym roku to na takim podsumowaniu zawsze widać jak praca idzie do przodu, bo w ciągu sezonu jakoś nie zdajemy sobie aż tak z tego sprawy będzie szał jak to wszystko nabierze masy buziaki
Margerytka40 21:16, 13 sty 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Tak kusisz tym bodziszkiem,że może się skuszę... tylko miejsce znajdę
Dzięki za info

Kuszę bo wart jest tego, miejsce na pewno znajdziesz
Margerytka40 21:20, 13 sty 2019

Monia81 napisał(a)
Asia jesteś tytanem pracy, piękne zmiany poczyniłaś w tym roku to na takim podsumowaniu zawsze widać jak praca idzie do przodu, bo w ciągu sezonu jakoś nie zdajemy sobie aż tak z tego sprawy będzie szał jak to wszystko nabierze masy buziaki

E tam, jaki ze mnie tytan. Prawda, sporo nawet udało się zrobić ale jak pomyślę ile czasu spędziłam na mojej huśtawce zadumy, zapatrzona w ogród, myśląc bez końca co i jak, jak to ma wyglądać