Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Mariposa 19:51, 15 sty 2019

Margerytka40 napisał(a)
No i jak ja mam nie zasuwać jak ciągła kontrola zewsząd.

Asiu, wręcz przeciwnie, to ja próbuję Ci dorównać, choć to nierealne
Twój przykład naprawdę mobilizuje!
Margerytka40 21:03, 15 sty 2019

m_gocha napisał(a)
Asia nie raz pisałam, że jesteś wielka! Ale jak zobaczyłam to podsumowanie to pomyślałam, że tyle wykonanej pracy to praca na kilka ekip ogrodniczych a nie na jedną kobietkę w duecie ze swoim eMem
Świetne zmiany! W tym roku to będziemy dopiero podziwiać....
Pozdrawiam

Małgosiu dziękuję Ci za uznanie. Mam tylko nadzieję, że wygląd mojego ogrodu będzie wprost proporcjonalny do sił i czasu jaki mu poświęciłam i będę poświęcać. Na razie to wciąż bardziej jeszcze przypomina poligon, gdzie używa się ciężkiego kalibru. To dlatego, że rozgrzebane na kilku frontach
Margerytka40 21:05, 15 sty 2019

Mariposa napisał(a)

Asiu, wręcz przeciwnie, to ja próbuję Ci dorównać, choć to nierealne
Twój przykład naprawdę mobilizuje!

Cieszę się, że mogę kogoś zmobilizować w takim razie
Kawa 10:38, 16 sty 2019

Asiu super podsuowanie roku
a front to niesamowita metamorfoza!!!
pięknie a będzie jeszcze piękniej!!!
Jesteś wielka!
Margerytka40 12:24, 16 sty 2019

Kawa napisał(a)
Asiu super podsuowanie roku
a front to niesamowita metamorfoza!!!
pięknie a będzie jeszcze piękniej!!!
Jesteś wielka!

O Kamilka, gdzie Ty się podziewasz? Śpisz snem zimowym?

U nas wczoraj było tak pięknie, sypał śnieg i bielutko się zrobiło dziś wszystko wróciło do normy i pada deszcz, wszystko zmyte, wszędzie stoi woda a ja chyba zaraz zacznę szczekać.
Margerytka40 13:15, 16 sty 2019

Anda napisał(a)
Ogólnie paprocie nie lubią zbyt sucho, ale może dałyby radę te odmiany:

Polystichum setiferum 'Plumosum Densum' - jeden z najlepiej znoszących suche gleby

Athyrium filix-femina - lubi się rozprzestrzeniać

Dryopteris affinis - potrzebuje czasu na rozwinięcie

Dryopteris wallichiana - jest duży, ale nie wiem, jak u Ciebie z zimowaniem

Polystichum aculeatum - na początku potrzebuje kompostu, potem daje sobie radę i w suchej ziemi

Zacytowałam jeszcze raz post Andy bo siedzę od kilku dni w paprociowych katalogach i porównuję, przymierzam co i jak.
Znalazłam też Dryopteris filix-mas. Nawet w miarę dostępna w szkółkach. Nie mogę tylko znaleźć informacji czy jest inwazyjna.
marba 11:25, 20 sty 2019

Asieńko, jakia zmiany w ogrodzie! Chyba nie poznałabym go teraz. Wielki podziw i szacun.
Nikita 21:53, 21 sty 2019

O ja ccie, Aśka...ty w ogóle kiedyś odpoczywasz ??? Kawał dobrej roboty odwaliłaś.... Brawo Ty !!! Zmiany ogromne !!!
Margerytka40 15:13, 22 sty 2019

marba napisał(a)
Asieńko, jakia zmiany w ogrodzie! Chyba nie poznałabym go teraz. Wielki podziw i szacun.

Dziękuję Basiu, zmienia się, zmienia. Jeszcze sporo do ogarnięcia i już wiosnę w myślach przywołuję bo spieszy mi się do dalszej rewolucji. A tu zima nie odpuszcza... buuu
Margerytka40 15:15, 22 sty 2019

Nikita napisał(a)
O ja ccie, Aśka...ty w ogóle kiedyś odpoczywasz ??? Kawał dobrej roboty odwaliłaś.... Brawo Ty !!! Zmiany ogromne !!!

Przygniał kocioł garnkowi
Gdybym miała tyle energii co Ty to pewnie wszystko już by było zrobione a ja leżała bym w hamaku i popijała zimne drinki