Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

makadamia 08:39, 14 sty 2019

Margerytka40 napisał(a)
Niestety nie udało się w sezonie z altaną. Wszystko już mamy, materiał leży tylko M się ociąga. Przyzwyczaiłam się już, że wszelkie realizacje w jego wykonaniu zawsze mocno przesunięte są w czasie. Fakt, że czasu ma niewiele a ja też ciągle coś wymyślam. Może w tym roku się uda. Wycięta została jesienią stara jabłonka, która dawała schronienie w letnie upały i pod którą lubiliśmy posiedzieć. Napierałam na jej wycięcie jeszcze jesienią właśnie dlatego by zmobilizować M już wczesną wiosną do prac nad altaną

Ta jabłonka, od której zaczęło się całe planowanie i priorytetem był widok z ławeczki, która pod nią stała?

Nie będę oryginalna: podsumowanie roku powala.
Mam wręcz wrażenie, że w podsumowaniu pojawiło się dużo zdjęć, których nie było w ciągu roku.
Na pewno nie widziałam frontowej jesienią - pamiętam, że derenie wymieniałaś, ale że tak gęsto już tam masz, to nie wiedziałam.
Zdjęć rabaty okrągłej też nam skąpiłaś - wiem, bo bardzo byłam jej ciekawa.
To wszystko oczywiście to nie zarzut - gdybym robiła tyle w ogródku, to też bym nie miała czasu na ładowanie zdjęć
jankosia 13:58, 14 sty 2019

Wow! Aśka! Ogromny szacun za taki kawał dobrze wykonanej roboty Mi bardzo wolno przychodzi przygotowywanie terenu, nie wiem na jakich dopalaczach wy na tym forum jedziecie haha
anna_t 19:31, 14 sty 2019

Asia gratuluję tego roku!
Jeszcze tylko sąsiada z produkcją drobnej kory Ci życzę
Mariposa 20:12, 14 sty 2019

Podglądałam te Twoje rabaty wiele razy, ale fakt - podsumowanie powala! Jesteś niesamowita!!! A różankę rób, będziemy miały coś wspólnego
Magleska 20:21, 14 sty 2019

Podsumowanie roku pokazało mi jaki ogrom pracy wykonałaś jesteś niesamowita ......tyle zmian ,tyle planów nowych ....
Mobilizujesz kobieto
Margerytka40 20:40, 14 sty 2019

makadamia napisał(a)

Ta jabłonka, od której zaczęło się całe planowanie i priorytetem był widok z ławeczki, która pod nią stała?

Nie będę oryginalna: podsumowanie roku powala.
Mam wręcz wrażenie, że w podsumowaniu pojawiło się dużo zdjęć, których nie było w ciągu roku.
Na pewno nie widziałam frontowej jesienią - pamiętam, że derenie wymieniałaś, ale że tak gęsto już tam masz, to nie wiedziałam.
Zdjęć rabaty okrągłej też nam skąpiłaś - wiem, bo bardzo byłam jej ciekawa.
To wszystko oczywiście to nie zarzut - gdybym robiła tyle w ogródku, to też bym nie miała czasu na ładowanie zdjęć

Tak to dokładnie ta jabłonka , widziszjak to się pozmieniało. Nawet nie wiem czy konieczna tam będzie ławeczka, zobaczy się jak kiedyś powstanie ścianka, może tylko jakieś leżaczki na trawniku przed nią, zostawiam to na razie chcę zobaczyć jak to się wszystko domknie. Wydawało mi się, że zdjęć sporo wstawiałam ale masz rację, czasem brakowało mi sił by fotografować
Margerytka40 21:46, 14 sty 2019

jankosia napisał(a)
Wow! Aśka! Ogromny szacun za taki kawał dobrze wykonanej roboty Mi bardzo wolno przychodzi przygotowywanie terenu, nie wiem na jakich dopalaczach wy na tym forum jedziecie haha

Żebyś ty wiedziała jak mi się czasem nie chciało z tym terenem, to taka robota zdaje się głupiego i właściwie dla laika bez sensu. Kopanie z piachem, z obornikiem, z korą a już ładowanie w ziemię kasy, bo przecież wszystkie wiemy ile kosztują wszelkie dobra potrzebne glebie, oj gdyby tak jeden z drugim wiedzieli ile ja tej kasy utopiłam by jako tako przygotować rabaty. To prawie herezja
Margerytka40 21:52, 14 sty 2019

Mariposa napisał(a)
Podglądałam te Twoje rabaty wiele razy, ale fakt - podsumowanie powala! Jesteś niesamowita!!! A różankę rób, będziemy miały coś wspólnego

No i jak ja mam nie zasuwać jak ciągła kontrola zewsząd. Różanka będzie, nie wiem czy wyrobię się by wiosną już z nią podziałać, wszystko zależy jaka ta wiosna będzie. Oby była w miarę wczesna i długo były wiosenne temperatury. Nie lubię jak od razu robi się lato bo z niczym nie mogę wtedy zdążyć
Margerytka40 21:59, 14 sty 2019

Magleska napisał(a)
Podsumowanie roku pokazało mi jaki ogrom pracy wykonałaś jesteś niesamowita ......tyle zmian ,tyle planów nowych ....
Mobilizujesz kobieto

Fajnie, że odbierasz tak tę moją walkę o wymarzony ogród. Powiem tak, że sama czuję się zmobilizowana po takich wpisach. Jeszcze troszkę i zacznie to wyglądać ale też jeszcze wiele do zrobienia bo teren duży. Teraz to już taki etap, że cofnąć się nie mogę, nie po tym jak już tyle przeorałam
m_gocha 23:09, 14 sty 2019

Asia nie raz pisałam, że jesteś wielka! Ale jak zobaczyłam to podsumowanie to pomyślałam, że tyle wykonanej pracy to praca na kilka ekip ogrodniczych a nie na jedną kobietkę w duecie ze swoim eMem
Świetne zmiany! W tym roku to będziemy dopiero podziwiać....
Pozdrawiam