Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Mariposa 20:59, 19 lut 2019

No ładnie już porobiłaś U mnie wszędzie było kopane, wciąż za grząsko
Czytam, że masz barbulę - zadowolona jesteś z niej?
Jak zimuje bodziszek Rozanne - nie wymarza?

Margerytka40 21:04, 19 lut 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie już pochłodniało i deszcz pada. Trudno się będzie przestawić na powrót w stan spoczynku.

U nas też zaczęło padać, dobrze że zdążyłam uprzątnąć suchelce z cięcia, wszystko porozkładane na trawniku było
Margerytka40 21:13, 19 lut 2019

Mariposa napisał(a)
No ładnie już porobiłaś U mnie wszędzie było kopane, wciąż za grząsko
Czytam, że masz barbulę - zadowolona jesteś z niej?
Jak zimuje bodziszek Rozanne - nie wymarza?

O dziwo u mnie już dziś dało się śmigać po rabatach i wykorzystałam ten dzień na maksa. Barbulę mam ale mieszane mam co do niej uczucia. Oczywiście jak kwitnie jest ładna, ten jej błękitny kolor, ale tak poza tym nic więcej. Kwitnie późno. Właściwie nie wiem co mi w niej nie pasuje ale dla mnie szału nie ma
O bodziszkach wypowiem się jak pokaże się coś zielonego, mam je od zeszłej wiosny więc to ich pierwsza zima. Ale nie przypuszczam by wymarzały.
Anda 07:33, 20 lut 2019

Osz, ale Ty wymagająca jesteś Barbula nie pasuje

Tutejsi hodowcy bodziszków są troszkę rozeźleni na bodziszka Rozanne, bo od kiedy się pokazał na rynku, to wyparł praktycznie wszystkie inne, jednak równie piękne odmiany. Króluje i pośród zieleni miejskiej i w ogrodach prywatnych. Niektórzy już na niego patrzeć nie mogą
Taka anekdotka na temat tego bodziszka
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makusia 09:30, 20 lut 2019

Ano właśnie- pogodowo jak zwykle- jak był ładny weekend, to zamiast w ogrodzie, spędziłam go na SORze, jak może udałoby się spożytkować weekend na porządki w ogrodzie, to zima znowu
mikina34 12:27, 20 lut 2019

Asia, jaką odmianę świdośliwy masz u siebie? Jaki ma pokrój?
sylwia_slomc... 12:54, 20 lut 2019

Margerytka40 napisał(a)
Dla tych którzy chcieliby rozmnożyć sobie barbulę- gałązki przysypane ziemią puściły korzenie. Czyli przez odkłady ukorzenia się

O dobrze wiedzieć a przysypane wiosną czy jesienią i po jakim czasie te korzonki?
Margerytka40 13:22, 20 lut 2019

Anda napisał(a)

Tutejsi hodowcy bodziszków są troszkę rozeźleni na bodziszka Rozanne, bo od kiedy się pokazał na rynku, to wyparł praktycznie wszystkie inne, jednak równie piękne odmiany. Króluje i pośród zieleni miejskiej i w ogrodach prywatnych. Niektórzy już na niego patrzeć nie mogą

No powiem Ci Anda że sama nie wiem czemu nie pasują mi barbule, może zbyt krótko kwitną, ogólnie nie potrafię ich wkomponować w rabatę. Ale to w sumie nie martwi bardzo, nie można mieć wszystkiego

Ja nawet rozumiem tych hodowców, też bym się wkurzała, ale trzeba przyznać że to terminator jeśli brać pod uwagę długą atrakcyjność
Margerytka40 13:27, 20 lut 2019

Makusia napisał(a)
Ano właśnie- pogodowo jak zwykle- jak był ładny weekend, to zamiast w ogrodzie, spędziłam go na SORze, jak może udałoby się spożytkować weekend na porządki w ogrodzie, to zima znowu

No nie poradzisz. Ja już zdążyłam troszkę się utyrać, tros, kę zaspokoiłam swoją tęsknotę zimową za tym stanem gdy padasz na twarz więc spokojnie mogę chwilę odpocząć
Pszczelarnia 13:31, 20 lut 2019

Anda napisał(a)

Ando, zapodaj jakieś inne atrakcyjne odmiany. Jest ich tyle, że trudno się rozeznać i w gatunkach i w odmianach.