Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Nowa12 10:16, 23 lut 2019

anna_t napisał(a)
A na różance o lawendach nie myślałaś? Fiolet pasuje do pomarańczy baaaardzo

Ja też chcę w tym roku dosadzić lawendę do pomarańczowych roż, które mam.
Też przyjęłam założenie, że to będzie pasować .
Margerytka40 13:33, 23 lut 2019

Nowa12 napisał(a)

Ja też chcę w tym roku dosadzić lawendę do pomarańczowych roż, które mam.
Też przyjęłam założenie, że to będzie pasować .

Dla mnie lawenda też pasuje do pomarańczowych róż, chyba
AgataM 14:44, 23 lut 2019

Margerytka40 napisał(a)

Dla mnie lawenda też pasuje do pomarańczowych róż, chyba

Fajne połączenie Z białymi i różowymi też ładnie wygląda
anna_t 16:06, 23 lut 2019

Asia fajny pomysł że ścieżką, wtedy też te kamienie na rondzie w zwir by trzeba wrzucić.
A jeśli chodzi o różanke to spróbuj z klasyką stipy masz to najwyżej kiedyś jak odetchniesz finansowo po tych rewolucjach to będziesz szaleć i zmieniać
Anda 17:57, 23 lut 2019

Asiu, wg mnie lawendy tylko kolorystycznie pasują do pomarańczowych róż, bo jesli chodzi o stanowisko, to one lubią sucho i ubogo, a róże wprost przeciwnie. U mnie sprawdzją sie szałwie przy różach. Caradonna jest wysoka i sztywna, ale może być też jakaś z serii Sensation Deep.

Podawałam chyba na wątku Motylogród listę roślin pasujących do róż
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 18:01, 23 lut 2019

anna_t napisał(a)
Asia fajny pomysł że ścieżką, wtedy też te kamienie na rondzie w zwir by trzeba wrzucić.
A jeśli chodzi o różanke to spróbuj z klasyką stipy masz to najwyżej kiedyś jak odetchniesz finansowo po tych rewolucjach to będziesz szaleć i zmieniać

No jasne, że na rondowej ścieżce też by wtedy te kamienie musiały być, nie inaczej. No właśnie co do różanki to te roszady nic by mnie nie kosztowały bo i stipę i lawendę mam na stanie. Stipy sporo nawet mi się powysiewało. Jak wycięłam suchelce bylinowe dopiero się mi ukazały siewki. Mam nadzieję, że przetrwają tę końcówkę zimy, było by miło
Margerytka40 18:12, 23 lut 2019

Anda napisał(a)
Asiu, wg mnie lawendy tylko kolorystycznie pasują do pomarańczowych róż, bo jesli chodzi o stanowisko, to one lubią sucho i ubogo, a róże wprost przeciwnie. U mnie sprawdzją sie szałwie przy różach. Caradonna jest wysoka i sztywna, ale może być też jakaś z serii Sensation Deep.

Podawałam chyba na wątku Motylogród listę roślin pasujących do róż

Ewuś wiem, wiem . I szałwie też będą a lawendę dosłownie na obrzeżach bym może spróbowała wcisnąć. Nie zarzekam się bo w praniu wyjdzie dopiero. Tak po prawdzie to u mnie nie ma tsk żeby było ubogo i wybitnie sucho więc teoretycznie lawenda nie na mój ogród a jednak całkiem nieźle sobie radzi na trochę tylko przygotowanym miejscu. Zadbałam tam tylko o drenaż i sporo piasku zmieszałam z rodzimą glebą. Mam jakąś wiekową odmianę i ją rozmnażam, te nowe kupowane już nie takie ładne
Anda 18:48, 23 lut 2019

Ok, tak tylko ostrzegłam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 19:03, 23 lut 2019

Anda napisał(a)
Ok, tak tylko ostrzegłam

Wiem Ewoi fajnie, że czuwasz. Nie chcę wyjść na taką co dobre rady ma w nosie, wiesz przecież,że tak nie jest. Ja tak tylko, no chcę spróbować i może się to okazać niewypałem. Czytałam nawet, że łączenie róż z lawendą pokutuje nie wiadomo czemu bo tak naprawdę nie jest to idealne towarzystwo. Pal sześć, najwyżej kiedyś zmienię, o ile posadzę.
Magleska 20:48, 23 lut 2019

Asiu fajny pomysł na ścieżkę..... teraz będzie jakby ciąg komunikacyjny wokół rabat ...

...co do lawendy przy różach ...nie znam się ,ale powinno wyglądać fajnie

Podziwiam ,ze już jesteś na tym etapie ,że bez żalu pozbywasz się roślin co nie pasują do projektu ja jeszcze mam z tym trudność.....