Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnnaCh 21:13, 23 lut 2019

Też mi się podoba pomysł ze ścieżkami
Margerytka40 22:00, 23 lut 2019

Magleska napisał(a)
Asiu fajny pomysł na ścieżkę..... teraz będzie jakby ciąg komunikacyjny wokół rabat ...

...co do lawendy przy różach ...nie znam się ,ale powinno wyglądać fajnie

Podziwiam ,ze już jesteś na tym etapie ,że bez żalu pozbywasz się roślin co nie pasują do projektu ja jeszcze mam z tym trudność.....

Taki ciąg bardzo mi tam by się przydał, pewnie i tak wszyscy będą tamtędy chodzić więc trawa w tych miejscach mocno by cierpiała. Poza tym główkujemy z M jak odprowadzić wodę z rynny na rogu domu, tym przy przyszłej różance. Ciężko ją rozprowadzić dalej bo nie za bardzo jest gdzie. Może dało by się pod ścieżką ukryć
Margerytka40 22:01, 23 lut 2019

AgataM napisał(a)

Fajne połączenie Z białymi i różowymi też ładnie wygląda

Margerytka40 22:03, 23 lut 2019

AnnaCh napisał(a)
Też mi się podoba pomysł ze ścieżkami

Taki jeszcze wydaje mi się niedopracowany ten pomysł ale liczę, że Asia wpadnie po weekendzie i coś podpowie
Zakrecona 22:19, 23 lut 2019

anna_t napisał(a)
A na różance o lawendach nie myślałaś? Fiolet pasuje do pomarańczy baaaardzo

Ja myślałam, a jakże i oczywiście niekoniecznie może się to udać
anna_t 08:02, 24 lut 2019

Może tą wodę z rynny nakieruj na różanke? U mnie tak jest, mam glina tam więc potem gdy nie pada ziemia trzyma wilgoć A róże tak lubią.
Jeszcze kombinowalam czy by jakąś rurą pośrednią nie połączyć rynny z takim wężem "pocącym" ale nic nie wymyśliłam jeszcze
mrokasia 08:49, 24 lut 2019

O, u Ciebie znów planowanie w toku . Jak się tylko ociepli to od razu ruszysz do ogrodu, co?
Ścieżka z poplastrowanych otoczaków to bombowy pomysł!
Margerytka40 09:23, 24 lut 2019

anna_t napisał(a)
Może tą wodę z rynny nakieruj na różanke? U mnie tak jest, mam glina tam więc potem gdy nie pada ziemia trzyma wilgoć A róże tak lubią.
Jeszcze kombinowalam czy by jakąś rurą pośrednią nie połączyć rynny z takim wężem "pocącym" ale nic nie wymyśliłam jeszcze

Na różankę rozprowadzę wodę z rynny z drugiego rogu, tego przy moim tarasie. Akurat spad terenu jest wzdłuż domu w kierunku trawnika frontowego. Najniżej jest właśnie tam, gdzie kończyłaby się różanka. Zaznaczyłam na niebiesko

Z tego miejsca wszędzie jest trochę pod górkę.
anna_t 09:25, 24 lut 2019

A jak rozprowadzisz? I jak polaczysz rynnę z tym czymś?
Margerytka40 09:25, 24 lut 2019

mrokasia napisał(a)
O, u Ciebie znów planowanie w toku . Jak się tylko ociepli to od razu ruszysz do ogrodu, co?
Ścieżka z poplastrowanych otoczaków to bombowy pomysł!

Mogłabym wykorzystać materiał który mam, stąd taki pomysł. Niektóre kamienie mam naprawdę spore i poplastrowane i ułożone powinny się nadać