Ewo Pszczółko
Narysowałam schemat jakiś, sporo ich też w necie. Pokrótce tak to sobie wyobrażamy
Wykopany dół chcemy wyłożyć folią taką do oczek, chyba dwie warstwy. Na dno trochę drobnego żwiru. Ponieważ te kręgi będą trochę ważyć to chyba jako podporę ustawimy mały betonowy krąg ewentualnie filary ale obawiamy się, że przy filarach nacisk taki punktowy może uszkodzić folię więc krąg chyba lepszy i stabilniejszy. Trzeba tylko wyrżnąć w tym kręgu kawałek ściany by można było włożyć pompę. Na ten krąg kratkę położymy z malutkim oczkami, przykryjemy matą, na to kamyczki i kręgi. Chcę dwa tak jak na rysunku. W kręgach trzeba nawiercić otwory by rurka od pompki weszła. Rodzaju pompki tzn jej mocy i możliwości podniesienia słupa wody jeszcze nie rozgryzłam do końca ale myślę, że już przy zakupie się zorientujemy. Chcemy zamontować dyszę spełniającą by zwiększyć efekt wizualny i by plusk wody był słyszalny dość dobrze. To tyle. Może ktoś zna lepszy sposób na zbudowanie tego ustroistwa, chętnie przyjmę podpowiedzi

. Ewo jak coś to pytaj, może wspólnie dojdziemy co i jak