Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 19:56, 09 kwi 2019

anna_t napisał(a)
Ja bym barwinek wybrała

No mnie też kusi jak diabli
Gruszka_na_w... 20:10, 09 kwi 2019

anna_t napisał(a)
Ja bym barwinek wybrała

Ja też. Ogród jest bardzo duży. Pielęgnowanie go później będzie wymagało sporo czasu. Jeśli są takie miejsca, które można uczynić bezobsługowymi, to trzeba to wykorzystać.
Pozostaję w niemym podziwie nad jakością gleby, którą obrobiłaś. Pięknie wygląda.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 20:16, 09 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)

Bożenko, bo Ty masz całe kolekcje roślin i wielki ogród na wszelkie chciejstwa

Asia, nie grzesz! Przecież też masz sporo terenu .
Ja to myślę, że spokojnie możesz sobie ten barwinek posadzić .
Mariposa 20:40, 09 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)
Mój patyczek magnoliowy na froncie

Ale cuuudny maluszek Moja większa, ale tylko listki wypuszcza...
Monia81 20:57, 09 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)

Stacjonarnie kupowałaś? One chyba w miarę nieduże rosną, amanogawy chyba wyższe docelowo.

Stacjonarnie kupiłam u siebie w szkółce, szczepione na wysokości 1 metra. Też jestem za barwinkiem
Margerytka40 23:53, 09 kwi 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ja też. Ogród jest bardzo duży. Pielęgnowanie go później będzie wymagało sporo czasu. Jeśli są takie miejsca, które można uczynić bezobsługowymi, to trzeba to wykorzystać.
Pozostaję w niemym podziwie nad jakością gleby, którą obrobiłaś. Pięknie wygląda.

Na ograniczanie pracy ja zawsze reflektuję, to na pewno tylko czy z barwinkiem nie wyjdzie czasem tak, że sobie tej pracy dołożę?
Dziękuję Haniu za uznanie nad moją glebą, to tak mało efektowna część prac a zajmująca chyba najwięcej czasu, mnie przynajmniej. Mam nadzieję że rośliki to docenią
Margerytka40 00:00, 10 kwi 2019

mrokasia napisał(a)

Asia, nie grzesz! Przecież też masz sporo terenu .
Ja to myślę, że spokojnie możesz sobie ten barwinek posadzić .

Niby tak, mam spory ogród tylko, że on nigdy nie będzie kolekcjonerski. Nie piszę tego z żalem, podoba mi się to, co powstaje u mnie, te duże jednorodne nasadzenia. Na chciejstwa popatrzę sobie u innych
Zapisuję Twój głos na barwinka
Margerytka40 00:03, 10 kwi 2019

Mariposa napisał(a)

Ale cuuudny maluszek Moja większa, ale tylko listki wypuszcza...

Moje dwie w zakątku magnoliowym też tylko listki mimo, że już spore
Tę miałam chwilę, że chciałam wymienić ale te pączki ją obroniły
Margerytka40 00:05, 10 kwi 2019

Monia81 napisał(a)

Stacjonarnie kupiłam u siebie w szkółce, szczepione na wysokości 1 metra. Też jestem za barwinkiem

U mnie w szkółkach niestety nie mają.
Głos odnotowany
Margerytka40 00:07, 10 kwi 2019

Wychodzi na to, że mnie przekonałyście chyba do tego barwinka, co będzie to będzie. Muszę iść na szaber do Bogdzi