Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnkaK 20:43, 12 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)

Może najpierw na jakimś kawałku nieobsadzonym sprawdzę czy chwastom nic nie będzie

Chwastów to diabli nie biorą więc ta próba może nie być wymierna
Margerytka40 21:12, 12 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Ale znalezisko. Na upalne lata jak znalazł .

Mieliśmy obawy czy nie okaże się dziurawa ale na szczęście nie jest. Tak przy takiej suszy jak np w ubiegłym roku bardzo się przyda. Nawet teraz już można z niej korzystać. Jak w najbliższych dniach nie popada to pewnie tak zrobię
Margerytka40 21:13, 12 kwi 2019

AnkaK napisał(a)

Padłam Ale rzeczywiście podobieństwo jest!

Margerytka40 21:15, 12 kwi 2019

AnkaK napisał(a)

Chwastów to diabli nie biorą więc ta próba może nie być wymierna

To może podleję coś co chcę wywalić
AnkaK 21:17, 12 kwi 2019

Jak to mówiła moja babcia: czytasz mi w myślach miałam to napisać, ale doszłam do wniosku, że przy Twojej powierzchni nie ma czego wywalać
Gruszka_na_w... 21:30, 12 kwi 2019

Wykrywacz metali jako niezbędnik ogrodnika! Tego jeszcze na Ogrodowisku nie było.
Ciekawe, kto tę beczkę zakopał?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 21:33, 12 kwi 2019

AnkaK napisał(a)
Jak to mówiła moja babcia: czytasz mi w myślach miałam to napisać, ale doszłam do wniosku, że przy Twojej powierzchni nie ma czego wywalać

Jeszcze coś się znajdzie
Anda 21:37, 12 kwi 2019

Super znalezisko, normalnie na wagę złota
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 21:39, 12 kwi 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wykrywacz metali jako niezbędnik ogrodnika! Tego jeszcze na Ogrodowisku nie było.
Ciekawe, kto tę beczkę zakopał?

Mój teść. Miała za zadanie zbierać wodę z kawałka działki zalewanego często. Są tam doprowadzone rury, taka trochę prowizorka ale podobno działała. Teraz już jest na tym obszarze nawieziona ziemia i teraz jeszcze dowieziemy bo rh chcę na lekkim podwyższeniu sadzić.
Margerytka40 21:44, 12 kwi 2019

Anda napisał(a)
Super znalezisko, normalnie na wagę złota

Wiedzieliśmy, że jest ten zbiornik tylko nikt nie pamiętał dokładnie gdzie, teść już dawno nie żyje. Dobrze, że jest cała chyba bo woda w niej jest, dużo wody. To jeszcze stare materiały, stara stal. Myślę, że jeszcze długo wytrzyma