Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

makadamia 22:32, 11 lis 2016

Hmm, tak jak spojrzałam świeżym okiem na ten rysunek, to myślę że tą wersję możemy roboczo nazwać "układ rozrodczy kobiety"
Nett 22:33, 11 lis 2016

))))
Oplułam monitor.

Ale skojarzenie całkiem trafne.
Jankosia gorę nazwała Myszka Miki
malgol 22:34, 11 lis 2016

Jak ty robisz te rysunki?zeby na forum jakieś plany pokazać muszę przejść jakiś kurs komputerowy tzn rysowania
makadamia 22:37, 11 lis 2016

W paincie.
Każdy uczeń może Cię podszkolić, bo tego programu uczą w pierwszej klasie podstawówki
makadamia 22:40, 11 lis 2016

A tak serio - w rzeczywistości nie będzie tego efektu dzięki "dziubkom".

Myślę, że to całkiem udana wersja, bo to drzewko na środku trawnika robi fajny pierwszy i drugi plan, a jednocześnie nie zacieni warzywnika. Podjazd też będzie zasłonięty przez nasadzenia na skarpie. Linia rabat przy warzywniku/sadzie powtarza linię "myszki miki" z frontowej części ogrodu.
Nett 23:11, 11 lis 2016

Asiu jeszcze nie jestem w stanie ocenić projektu.
Na razie przeglądam tysiące ogrodów z trawami, nowoczesnych, z minimalistycznymi nasadzeniami, patrzę z czym łączyć trawy, bo jednak nasadzenia jednogatunkowe budzą we mnie wiele obaw.
Kształt trawnika wyszedł fajnie, ale wyszły też duże rabaty w cieniu (zasłonięte przez dom) i nie wiem czy chcę aż takie duże.
Muszę jeszcze doprecyzować swoją koncepcję, bo wciąz nie do końca wiem jak taki ogród powinien wyglądać.
natka098 23:36, 11 lis 2016

Ja też tego nie wyobrażam sobie żeby dać tylko same trawy bo jakoś bałabym się że te trawy mogłyby któregoś sezonu nie wyglądać dobrze i byłoby łyso. W sumie dobrze że już po sezonie to będzie można się poważnie zastanowić jak ma wszystko wyglądać.
Nett 23:41, 11 lis 2016

Dokładnie takie mam obawy Natalka jak piszesz. Albo że przyjdzie jakaś zaraza na dany gatunek i mi wszystko zniszczy.
Ale na pewno chcę dużo traw i bylin. Myślę czy powinno być jeszcze coś, co stanowiłoby ramę dla tych traw. Na razie nie wiem

Zastanawiam się też czy rabat i nasadzeń ma być dużo jako u Oudolfa, czy totalne minimum. Też jeszcze nie wiem.

Dlatego mój wątek ostatnio tak przystopował
Ale czasem chyba tak trzeba..
natka098 23:46, 11 lis 2016

Ja tylko te cisy wsadze i urlop ogrodowy zaczynam tez. Ale juz teraz zastanawiam sie co dalej sadzic w przyszlym roku i gdzie.

PS. Wizytacja dzisiejsza mineła o dziwo pozytywnie.
Nett 23:54, 11 lis 2016

Byłaś perfekcyjnie przygotowana, więc goście nie mieli na co narzekać A ja trzymałam mocno kciuki. Może też trochę poskutkowało