Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

malgol 13:57, 10 lis 2016

Ja tez nie wiąże jeszcze bo ładnie wyglądają takie rozczapirzone trawy .Jak już przyjdą stałe mrozy to zwiąże. Przyznam się wam,że do tej pory wiązałam tylko rozplenice a miskanty zostawiałam wolne
Nett 17:47, 10 lis 2016

malgol napisał(a)
Ja tez nie wiąże jeszcze bo ładnie wyglądają takie rozczapirzone trawy .Jak już przyjdą stałe mrozy to zwiąże. Przyznam się wam,że do tej pory wiązałam tylko rozplenice a miskanty zostawiałam wolne

Ja dokłądnie odwrotnie )
anbu 08:07, 11 lis 2016

Super plan Nett naskrobaliście
Zielona 08:55, 11 lis 2016

Aneta - jestem pod wrażeniem. Zwrot akcji jak w najlepszym filmie Może uda Ci się namówić Córkę Znajomych, by czuwała nad Twoimi planami?
Nett 14:09, 11 lis 2016

anbu napisał(a)
Super plan Nett naskrobaliście

No zrobiliśmy Aniu i teraz widac jak napstrzone na tej działce i ile pozwoliłam eMowi wybetonować. No pluję sobie w brodę niesamowicie.
Nett 14:11, 11 lis 2016

Zielona napisał(a)
Aneta - jestem pod wrażeniem. Zwrot akcji jak w najlepszym filmie Może uda Ci się namówić Córkę Znajomych, by czuwała nad Twoimi planami?

Oj, Martuś, bardzo bym chciała i namawiałam ją, ale ona nie lubi prac ogrodowych. Nawet mamie nie pomaga i nie chce

Ale na pewno na O znajdą się dobre duszyczki, które pomogą. I nie ukrywam, że bardzo liczę na Twoje wyczucie i dobrą radę
AnnaCh 14:12, 11 lis 2016

Anetka, przy odpowiednio dobranych roślinach i ładnym ogrodzie i beton nie będzie przeszkadzał
Nett 15:44, 11 lis 2016

Powiązałam większość traw, ale miałam dylemat, czy niskie trawy, np Amazon mist czy turzyce ID, trzcinnika też wiązać, czy tylko te wyższe trawy?

Skoro wiązanie ma służyć też ochronie środka, to chyba powinno sie wiązać, ale jakoś mi to nie pasuje.
makadamia 22:16, 11 lis 2016

Uff, przyznam się, że ten warzywniak nie ułatwia zadania. To jest chyba czwarta wersja i pierwsza, która nadaje się do pokazania:

Zielone to nasadzenia a kółka to drzewka wielopniowe.
Tam, gdzie mają rosnąć te drzewka, linie nie są zaokrąglone, tylko tworzą taki dziubek:

Przy skarpie faktycznie będziesz musiała zrobić taki murek wznoszący, jaki Magnolia zaproponowała Reni.
Nett 22:24, 11 lis 2016

Asiu super, że w ogóle Ci coś wyszło. Ja siedze trzeci dzień i nie jestem w stanie nic pokazać.