Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

UlaB 22:11, 20 lis 2016

Aneta, wpadłam tylko powiedziec ze mi sie podoba Twoja zmiana kierunku. Proste linie doskonale pasują do architektury Twojego domu. Jeszcze troche i wszystko sie wyklaruje
Ja bym jeszcze zrobiła takie konkretne podkreślenie roznicy poziomów - nie żadną łagodną skarpe (na tym chyba na razie stanęło?), tylko wyrównanie poziomu na górze, a potem ściana. Kiedys podpowiadałam Ci ściane wodną, pamietasz? przy dolnym tarasie. Obok nasadzenia oczywiście, ale tak czy siak nei robiłabym łagodnego stoku, tym bardziej przy liniach prostych. Jesli już to możnaby pomysleć o "stopniach" wyciętych w tym stoku. Wiem, ze to kupa pracy i kasy itd., ale mysle ze efekt byłby powalający. No i ten szum wody gdy odpoczywacie na dolnym tarasie....

Tak czy siak dopinguję.
Nett 22:21, 20 lis 2016

UlaB napisał(a)
Aneta, wpadłam tylko powiedziec ze mi sie podoba Twoja zmiana kierunku. Proste linie doskonale pasują do architektury Twojego domu. Jeszcze troche i wszystko sie wyklaruje
Ja bym jeszcze zrobiła takie konkretne podkreślenie roznicy poziomów - nie żadną łagodną skarpe (na tym chyba na razie stanęło?), tylko wyrównanie poziomu na górze, a potem ściana. Kiedys podpowiadałam Ci ściane wodną, pamietasz? przy dolnym tarasie. Obok nasadzenia oczywiście, ale tak czy siak nei robiłabym łagodnego stoku, tym bardziej przy liniach prostych. Jesli już to możnaby pomysleć o "stopniach" wyciętych w tym stoku. Wiem, ze to kupa pracy i kasy itd., ale mysle ze efekt byłby powalający. No i ten szum wody gdy odpoczywacie na dolnym tarasie....

Tak czy siak dopinguję.

Ula marzy mi się taka ściana tam i też uważam, że idealnie by pasowała. Pracuję nad eMem, wierz mi, że bardzo pracuję.

Myślę o czymś takim
https://pl.pinterest.com/pin/483011128770013121/
natka098 22:59, 20 lis 2016

Nett napisał(a)

Ula marzy mi się taka ściana tam i też uważam, że idealnie by pasowała. Pracuję nad eMem, wierz mi, że bardzo pracuję.

Myślę o czymś takim
https://pl.pinterest.com/pin/483011128770013121/

Fajna ta ścianka.
Nett 23:03, 20 lis 2016

natka098 napisał(a)

Fajna ta ścianka.

Takie dwa w jednym- murek i ścianka wodna. No jak juz budowałby murek, to jaki problem wstawić instalację do wody, prawda?

Przecież to prawie przy okazji..
natka098 23:06, 20 lis 2016

Dokładnie, co tam za różnica dziurkę się zrobi i będzie

Jak spojrzałam na to to miałam dziwne skojarzenie z zaparzaniem kawy a raczej ziaren kawy
Nett 23:15, 20 lis 2016

natka098 napisał(a)
Dokładnie, co tam za różnica dziurkę się zrobi i będzie

Jak spojrzałam na to to miałam dziwne skojarzenie z zaparzaniem kawy a raczej ziaren kawy

Bo te kamienie faktycznie jak kawa wyglądają. To ja dam inne żeby skojarzeń nie było
Chociaż kawa to i tak nienajgorsze skojarzenie.

Szukam teraz jakiejś instrukcji jak się taką ścianę robi. Bo widzę, że mamy podobną wiedzę w temacie- dziurka w ścianie, rurka i leci
natka098 23:18, 20 lis 2016

Nett napisał(a)

Bo te kamienie faktycznie jak kawa wyglądają. To ja dam inne żeby skojarzeń nie było
Chociaż kawa to i tak nienajgorsze skojarzenie.

Szukam teraz jakiejś instrukcji jak się taką ścianę robi. Bo widzę, że mamy podobną wiedzę w temacie- dziurka w ścianie, rurka i leci

To jest naczynie połączone chyba, to co wyleci jest zasysane i znów leci?
Nett 23:29, 20 lis 2016

natka098 napisał(a)

To jest naczynie połączone chyba, to co wyleci jest zasysane i znów leci?

No, więc pewnie pompa jest potrzebna. Chyba w dnie, nie?
natka098 23:40, 20 lis 2016

A tego to już nie wiem czy w dnie ale chyba tak.
kasja83 07:29, 21 lis 2016

Nett napisał(a)

Takie dwa w jednym- murek i ścianka wodna. No jak juz budowałby murek, to jaki problem wstawić instalację do wody, prawda?

Przecież to prawie przy okazji..

Fajna sprawa!!!Też bym do tego tak podeszła...jak dobrze eMowi przetłumaczysz to może uwierzy