Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 22:53, 11 paź 2016

sylwik69 napisał(a)
Graby kolumnowe piękne i te purpurowe i jasnozielone.Faktycznie dorosłe osiągają 3m szer i to trzeba wziąć pod uwagę.Platany piękne okazy kupiłaś

Sylwia dzięki. Jutro wrzucę fotki już posadzonych. Siedze w oknie i się zachwycam I już wymyśliłam, że idealnie wyglądałyby podświetlone. Mmmmm
malgol 08:04, 12 paź 2016

Ja to tak się przyglądam tej dyskusji o drzewach i głosu nie zabieram bo sama nie posadziłam żadnego więc się nie znam. Raczej wycinac musiłam. Ale zastanawiam się jak to jest z tym łatwym " prowadzeniem" platanów i innych...przecież to alpiniści potrzebni będą na dodatek z wyobrażnią artysty ,żeby dobrze i ładnie te drzewa przycinać jak urosną...mnie już się włosy jeża...
Makusia 08:21, 12 paź 2016

Aneta nie było mnie dwa dni i żeby nadrobić zaległości z 10 stron musiałam się cofnąć - nieźle pędzisz
Platany prześliczne- piękna mają już korony i liście nadal trzymają- super duże okazy!
Graby- te z opisu- "brzmią" świetnie.
lojalna_ 08:22, 12 paź 2016

Pierwszy raz w zyciu cielam drzewo i były to wiosna platany . Jak na takiego laika jsk ja to nie jest to nic trudnego. Zaczęliśmy ze strachem a potem spoko. Platanów tsk naprawde ciac nie trzeba one same rosna w kulkę, natomist tpdla zagęszczenia jak najbardziej jest weto wskazane. Nie trzeba ich kulkowych jak bukszpany tylko stro ciagnąć a drzewa same pieknie tworzą kulista forme tym jestem zachwycona. W tym roku eM stał na drabinie natomist na wiosne pilnuje kupic przedłużke do sekatora ))))

Nett 08:29, 12 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Pierwszy raz w zyciu cielam drzewo i były to wiosna platany . Jak na takiego laika jsk ja to nie jest to nic trudnego. Zaczęliśmy ze strachem a potem spoko. Platanów tsk naprawde ciac nie trzeba one same rosna w kulkę, natomist tpdla zagęszczenia jak najbardziej jest weto wskazane. Nie trzeba ich kulkowych jak bukszpany tylko stro ciagnąć a drzewa same pieknie tworzą kulista forme tym jestem zachwycona. W tym roku eM stał na drabinie natomist na wiosne pilnuje kupic przedłużke do sekatora ))))

OO, super, dzięki Jola
anbu 08:31, 12 paź 2016

Ja pierwszy raz w tym roku cęłam Nigry. Nigry to nie Platany ale podejrzewam zasada cięcia podobna
Przyjemne to było i nawet bez stresu podeszłam a jak zobaczyłam, że puszczają nowe gałązki z tych uciachanych - to radość ogromna
malgol 08:35, 12 paź 2016

No ja właśnie wiosna będę cięła Nigry...tzn jest taki plan ,ale nie wiem jak się za to zabrać .Mój mąż kompletnie nie zna się na ogrodzie i na pewno nie podejmie się cięćia.A ja za mała żeby takie wielkie drzewo obciachać. Ta Nigra nigdy cięta nie była a ma 3 lata więc i korona duża Nie wiedziałam ze się je tnie...
lojalna_ 08:40, 12 paź 2016

Ja mam mały ogród i tego ze niestety będę musia trzymać drzewa w ryzach wiedziałam od razu . Skoro się zdecydowałam na cięcie to już nic nie pozostaje tylko się z tym pogodzić. i ułatwić życie sprzętem
malgol 08:53, 12 paź 2016

A jaki sprzet polecasz do tych drzew wielgachnych?
lojalna_ 09:01, 12 paź 2016

Przymierzam się do sektora teleskopowego fiskars ale zapytam mądrzejszych czy lepiej do piły nie dokupić teleskopu