Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

bdan 09:18, 12 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Pierwszy raz w zyciu cielam drzewo i były to wiosna platany .W tym roku eM stał na drabinie natomist na wiosne pilnuje kupic przedłużke do sekatora ))))

HA,ha, to w końcu Jolka Ty cięłaś te platany, czy mąż

JA też tak piszę, że robię w ogrodzie to, czy tamto a głównie to małżonek jednak przy poważnych pracach walczy
malgol 09:19, 12 paź 2016

Mój M z poważniejszych prac w ogrodzie to grilla rozpala
Nett 09:20, 12 paź 2016

Rano ciemno, wieczorem ciemno, ale fotki ciachnęłam. Niezbyt wyraźne, ale widać, że posadzone.

Ewidentnie brakuje mi jeszcze jednego po prawej stronie, tam gdzie teraz takie żółte słoneczniczki widać.

Chyba, że zamiast platana dać tu jakieś inne drzewo? Bo na razie to żółto się zrobiło- od lewej żółty buczek, później platany, miłorząb. Coś czerwonego by się przydało.
lojalna_ 09:20, 12 paź 2016

Wszystkie prace ogrodowe ja nadzoruje haha pytał o każdą gałązek. Ja bez niego jak bez ręki ))Danusiu )

Edit

Anetko chyba nie ma co się bać jeszcze większej żółtej plamy. Jak mamy szpalerze tych samych drzew to tez jest tylko jeden kolor.

) może ktoś doradzi ; )
bdan 09:26, 12 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Wszystkie prace ogrodowe ja nadzoruje haha pytał o każdą gałązek. Ja bez niego jak bez ręki ))Danusiu )

Kierownik musi być

Jak mnie by zabrakło mojego ogrodnika, to chyba bym musiała dom sprzedać Nie dałabym rady sama tego wszystkiego na 22 arach przerobić
anbu 09:27, 12 paź 2016

Jak wsadzisz tam jeszcze jedno drzewo, to nie będzie ci pasował kształt rabaty. Będziesz musiała zmienić.
Mi się wydaje, że te dwa dobrze się tam komponują ale to moje zdanie a ogród na żywo zapewne inaczej wygląda

Innego gatunku to bym tam już nie dosadzała, bo się zrobi misz-masz Ale tak jak napisałam wyżej, Ty to oglądasz na żywo - my to trochę inaczej widzimy
bdan 09:33, 12 paź 2016

Aneta moje platany są zielone, aż zajrzę dzisiaj, czy już się przebarwiają. Więc ja bym ich nie postrzegała jako drzewa w żółtym kolorze
Nett 09:34, 12 paź 2016

Hmm, dziura mi wyszła w tym miejscu i nie wygląda to dobrze. Mi ewidentnie brakuje tam czegoś. Drzewa sa tak posadzone, że to trzecie zmieściłoby się na rabacie jeszcze, tylko może być problem z nasadzeniami później.

Jola- jak będziesz patrzyła na zdjęcia, to się nie przeraź. One wszystkie pod kątem robione, dlatego te platany nie zakrywają okien. W rzeczywistości jest ok, a jak urosną będzie jeszcze lepiej
Nett 09:35, 12 paź 2016

bdan napisał(a)
Aneta moje platany są zielone, aż zajrzę dzisiaj, czy już się przebarwiają. Więc ja bym ich nie postrzegała jako drzewa w żółtym kolorze

Masz rację Danusiu, w ciągu roku sa zieloniutkie, ale jesienią jednak wszystko się zażółci.
UlaB 10:20, 12 paź 2016

anbu napisał(a)

Mi się wydaje, że te dwa dobrze się tam komponują ale to moje zdanie a ogród na żywo zapewne inaczej wygląda

Innego gatunku to bym tam już nie dosadzała, bo się zrobi misz-masz Ale tak jak napisałam wyżej, Ty to oglądasz na żywo - my to trochę inaczej widzimy

mam podobne zdanie

Na tych ciemnych fotkach widac, ze u sasiada to jest jednak spora odległość do zywoplotu.