Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Psiamama 20:14, 11 paź 2016

UlaB napisał(a)

daj i mi tę wiadomosc na priv, plis

Poszło
asiak 20:41, 11 paź 2016

Ja tam na drzewach się nie znam absolutnie, ale platany prezentują się super
20:45, 11 paź 2016
przeleciałam po łebkach rozwazania grabowe ...i powiem szczerze .ze rozkładasz temat na łopatki ...az za bardzo musisz toszeczke dystansu do tego nabrac

pytasz czy sadzic po 1 czy po 3 szt (widziałam malunki) ...lepeij wygladaja 3 szt ..co 2 czy co 3m .....ale .....

jako zasłaniacze sąsiadów wybrałabym buki kolumnowe ...a graby formowane wygkladaja najładniej ...przynajmniej ja mam takie zdanie ..bo moje nie ciete wygladaja jak "cepiżoki" i nie podoba mi sie taki ich stan

sylwik69 20:52, 11 paź 2016

Graby kolumnowe piękne i te purpurowe i jasnozielone.Faktycznie dorosłe osiągają 3m szer i to trzeba wziąć pod uwagę.Platany piękne okazy kupiłaś
AniMa 21:21, 11 paź 2016

Anetko , już wiesz co ja przechodziłem...miłość do buka, graba, milorzeba....Ciężki wybór. Mi osobiście bardziej podoba się wersja 2de ale z większym dostępem....
A jak twoja Toszkowa rabata pod oknami od frontu?Działasz coś?
Nett 21:56, 11 paź 2016

Elinko bardzo dziękuję za zdjęcia. Od razu widac efekt. Platany z tego co widze przebarwiaja się na żółto-brązowo, na tle żółtych tuj faktycznie nie będzie ich widać. Musisz kochana wymyślić cos innego, o ciemnej zieleni.

Aga- dzięki za namiar, już odpowiedziałam

Ania rabata pod oknem czeka do wiosny na wymianę ziemi. Muszę najpierw stamtąd wszytsko przesadzić żeby móc wsadzać, a już trochę na to za późno. Teraz drzewa
Nett 22:07, 11 paź 2016

Ula, Justyna dzięki, macie rację, trzeba ochłonąć.
Napaliłam się na te graby jak nie powiem co, bo w końcu w jakiejś rozsądnej cenie znalazłam, ale musze ochłonąc i pomyśleć.
Nie zależy mi na zasłanianiu się od tamtych sąsiadów, bo to nasi przyjaciele i fajnie nam się macha do siebie. Tylko strasznie pusto jest od frontu w tej chwili.
I to jest chyba kluczowe słowo.
Przyjechałam do domu, usiadłam przed płotem i patrzę. I tak patrzę i myślę i liczę i wyszło mi, że w sumie dorosłe drzewa to mi się tam maksymalnie 4 zmieszczą sadzone pojedynczo, bo podwójnie i potrójnie to w ogóle jakieś ściany powstaną.
No ok.. Ale ja mam tam już cyprysiki, tuje Szmaragdy i jak dołożę do tego graby, to będzie wyglądało tak: Grab, 4 tuje, grab, 2 tuje, cyprysik, jałowiec (bo ogromny tam rośnie), cyprysik, grab itd. Masakra jakaś wyjdzie.
Musze dac sobie kilka dni na wstrzymanie. Poza tym.. po posadzeniu platanów wysżlo, że potrzebny jest jeszcze jeden
Nett 22:11, 11 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Ja Cie kocham za te pytania i za to ze potem i tak robisz jak chcesz )). Ty panikujesz? Nigdy Ty cały czas robisz swoje ))))

Moje graby sa w odstępach przesyłowych czyli co dwa metry .... Odstep zalezy od tego na jaka szerokosc chcesz je prowadzić i czy miedzy nimi maja byc spore odstepy czy raczej chcesz sie zasłonic na ciasno. Bo na rysunku to zawsze wszystko fajnie wyglada a w realu drzewo swoje ))))

Jola jaka Ty mądra kobieta jesteś!
A mam na to dwa dowody. Po pierwsze mądrze powiedziałaś, że na rysunku wszystko fajnie wygląda, a w realu niekoniecznie. I tak mi dzisiaj wysżło z grabami. A drugie.... przewidziałaś cholero jedna, że trzy drzewa muszą być od sąsiada. No i dobrze przewidziałaś Dziurę mam. Drzewo musze kupić Ty kobieto to masz oko!
lojalna_ 22:24, 11 paź 2016

Nett napisał(a)

Jola jaka Ty mądra kobieta jesteś!
A mam na to dwa dowody. Po pierwsze mądrze powiedziałaś, że na rysunku wszystko fajnie wygląda, a w realu niekoniecznie. I tak mi dzisiaj wysżło z grabami. A drugie.... przewidziałaś cholero jedna, że trzy drzewa muszą być od sąsiada. No i dobrze przewidziałaś Dziurę mam. Drzewo musze kupić Ty kobieto to masz oko!

Nett bałam sie ze nie zasłonisz tego okna . Ja miałam ten własnie problem i gdyby nie to zapewne nie odważyłabym sie zabierać głosu w tej sprawie.

Masz dwa rozwiazania albo dokupić jednego albo..... zdecydowac sie na 3 ale o bardziej krzaczstej koronie drzew.
Dzis juz Ci spokojnej nocy zycze
Nett 22:32, 11 paź 2016

Jola okna się zasłonią. Może nie od razu całkowicie, ale jest ok. To trzecie dzrewo potrzebuję nieco z boku, bo dwa same nie wyglądaję dobrze. Dopiero jak tu skończę, pomyślę o tych grabach.
Dobranoc