Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z motyką na słońce

Z motyką na słońce

makadamia 08:27, 19 wrz 2016

Szkoda, ale jak się nie ma co się lubi...

Ten kwadrat dookoła ogniska, z grubszą linią, to wgłębnik. Wymyśliłam, że skoro macie spadek terenu, to można by to wykorzystać. Tyle że trzeba by było zrobić jakiś stopień dookoła, np.: z cegły.
makadamia 08:30, 19 wrz 2016

Psujesz mi wszystkie koncepcje tą narzędziownią!
To jest co prawda bardzo przydatna rzecz, ale planowałam, że taras będzie otwarty ze wszystkich stron, i że z jednej strony będzie wejście od furtki, a z drugiej, wejście od ogniska. I co teraz?
Constans 08:31, 19 wrz 2016

Ten kwadrat dookoła ogniska, z grubszą linią, to wgłębnik. Wymyśliłam, że skoro macie spadek terenu, to można by to wykorzystać. Tyle że trzeba by było zrobić jakiś stopień dookoła, np.: z cegły.

Oooooo, bardzo mi sie podobają wgłębniki, tylko mam opory ponieważ obawiam się, że tam woda będzie stała w razie większych opadów. Czy niepotrzebnie się tym martwię?
Constans 08:33, 19 wrz 2016

makadamia napisał(a)
Psujesz mi wszystkie koncepcje tą narzędziownią!
To jest co prawda bardzo przydatna rzecz, ale planowałam, że taras będzie otwarty ze wszystkich stron, i że z jednej strony będzie wejście od furtki, a z drugiej, wejście od ogniska. I co teraz?

Asia, jeśli to aż tak komplikuje to nie ma problemu niech zostanie pierwotna wersja - wydzielę parę metrów w domku na narzędzia
Constans 08:38, 19 wrz 2016

Hmmm, jednak kółka bardziej do mnie mrugają
makadamia 08:38, 19 wrz 2016

Aniu, to ja się dostosowuję do Ciebie, a nie odwrotnie.
Narzędziownia może być, tylko bym ją zrobiła od strony alejki, a nie ogrodu, żeby sobie nie zasłaniać widoku. Wtedy tylko z boku domku trzeba zrobić drzwi wejściowe i tyle

A woda we wgłębniku.. jeśli nie masz tam strasznej gliny, to nie powinna być problemem. Poza tym, oczko wodne też ładnie będzie wyglądało
makadamia 08:40, 19 wrz 2016

Nie ma problema

Jeśli podoba Ci się pomysł wgłębnika, to można go zaadaptować do tych kółek.
Mnie w tym projekcie podobają się jeszcze te rabaty przy domku - też bym to ewentualnie wykorzystała.
Constans 08:52, 19 wrz 2016

makadamia napisał(a)
Nie ma problema

Jeśli podoba Ci się pomysł wgłębnika, to można go zaadaptować do tych kółek.
Mnie w tym projekcie podobają się jeszcze te rabaty przy domku - też bym to ewentualnie wykorzystała.

Asiek, a wiesz co mi się marzy na ścianie (tej od wejścia) domku? Taka długa donica, a w niej ze trzy takie krzaczory sterczące do góry, podsadzone takimi krzaczorami zwisającymi - nie wiem czy wiesz o co mi chodzi . na szarej ścianie w białej donicy chyba by fajnie wyglądały...
makadamia 08:56, 19 wrz 2016

Pewnie że fajnie. Nawet jeśli zrobisz narzędziownię i drzwi z boku, to się zmieszczą. Ja bym jeszcze pnącza na ścianę puściła
Constans 09:03, 19 wrz 2016

Asiu, muszę uciekać...Dziękuję Ci bardzo za projekty :-* Postaram się znaleźć w necie o co mi chodzi z tą długą donicą. Drzwi do narzędziowni planowałam od strony tarasu, ale temat otwarty

Baj i jeszcze raz dziękuję za Twój czas