Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Elinkowy ogród

Elinkowy ogród

Elinka 15:08, 03 paź 2016

Tocha , no nie mow ze sie obrazilas na mnie no powiedz ze nie, to ta pogoda ona winna wszystkiemu.
Elinka 15:16, 03 paź 2016

Wyczytalam wlasńie ze bukszpany preferuja glebe lekko w strone zasadowej a ja mam 3 kulki na rabacie z magnolia moze z 1 m od niej a ona kwasna chce to raczej nie da sie pogodzic ktores musi wyleciec nie ? Prosze o potwierdzenie.
Dzieki
Elinka 11:54, 06 paź 2016

Witam oo chwilowej przerwie, ale szukalam srodkow do pryskania ktore polecala Toszka i Mazan i niestety nic oprocz topsinu nie znalazlam. Pani w sklepie robila oczy na te nazwy. Czy mozecie podpowiedziec czy one tylko u mnie nie sa dostepne czy u Was tez i gdzie zamawiacie mowie o eminent, sportak i safuran

A wracajac do moich rabat szambowej i smietnikowej nanioslam nieudolnie na papier podpowiedzi Toszki i moje przemyslenia i zobaczcie proszeco wyszlo i powiedzcie czy to ma sens , chodzi o'pierwsza linie czyli zywoploty i wieksze drzewa.
Z dory dziekuje( moze i Toszka powróci do mnie na chwile )

Elinka 12:11, 06 paź 2016

Toszka pisala mi ze dla zoltych iglakow musi byc uzasadnienie, dlatego dalam przed yellow ribbonami czerwonego buka otoczonego obwodka z bukszpanu lub moze cisa mysle ze czerwone na tle zoltego i podbite mocna zielenia od dolu moze dobrze wygladac istanowic takie centrum wzrokowe tej nieszczesnej szambowej. Czy dobrze mysle?
Gardenarium 17:12, 07 paź 2016

Za dużo masz naćkane w tym ogrodzie. A ja nie jestem w stanie w minutę tego naprostować. to nie jest z mojej strony przemyslane, tak nie lubię a na myslenie nie mam czasu.

Nie wiem dlaczego mi wchodzi do góry nogami

Instagram Ogrodowiska
Elinka 17:37, 07 paź 2016

Dziekuje ci Danusiu.
Tak mam nackane ale glownie drobnica i byliny a szkieletu nie ma . Nie komentujmy bylo minelo . Probuje powywalac czesc rzeczy a wprowadzic te szlachetniejsze.
Zaskoczylas mnie wywaleniem szmaragdow , myslalam ze nawet zwiekszysz ich liczbe zeby derenia żółtego zaslonic tymczasem zamiast szmaragdow zywoplot z yellow ribbon i to po dwoch stronach.
Ja mam tam 3 cyprysy Ivonee i chcielismy je przesadzic bo zlewaja sie kolorem z dereniem sasiada , tymczasem Ty widzialabyc tam jeszcze wiecej zoltych tui, nie wpadlabym na to.
To co pytasz co to jest ciemne owalne to czerwony buk mial byc typu rohan obelisk czy dawyck purple .

Troche sie martwie jak deren elegantisima bedzie wygladal na tle zoltych yellow ribbonow.
Dziekuje Ci bardzo moze teraz rusze krok dalej w mysleniu.
Gardenarium 17:48, 07 paź 2016

Ta rabata tu gdzie bukszpan już się powinna kończyć, jest zbyt okazała a wypełnienie jej z sensem nie jest możliwe.

Instagram Ogrodowiska
Elinka 17:58, 07 paź 2016

Danusiu czy Ty widzialas to zdjecie z roslinami sasiada wysylalam na tamtego maila ale byly problemy zamieszcze tu raz jeszcze mam zgryz z taka iloscia zoltego sasiad ma zoltego dereńia jak na to naloze ze swojej strony zolte tuje to po pierwsze nie bedzie ich widac po drugie jeszcze wiecej zoltego spojrzyj prosze czy to widzialas .

Tam sa teraz moje 3 cyprysy ivonee za brzozo i wogole ich nie widac
Elinka 18:07, 07 paź 2016

Tez tak mysle ze rabata powinna sie skonczyc tam gdzie zawijas z bukszpana i gdyby nie duzy poltora metrowy dekiel od oczyszczalni zwiekszylabym trawnik a tak zeby dekiel byl w rabacie musi byc taka duza ( dekiel jest obok buka ktory narysowalas )
Mam pomysl zeby optycznie ja zmniejszyc poprzez wydzielenie fragmentu i wysypanie bialymi kamieniami zamiast kora o np tak . Czy to by cos pomoglo?
Elinka 18:10, 07 paź 2016

Nieszczesny dekiel