Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Szarobiałego ogrodowe początki.

Szarobiałego ogrodowe początki.

Toszka 09:23, 28 mar 2017

Pewnie, że sadź to czego serce pragnie. Efekt zachowasz jak będziesz sadzić grupami, po kilka. Pojedynczo sadzone zrobią babciny ogródek. Sadzenie plamami/grupami wprowadzi nowoczesny rys starodawnych roślin. I o to chodzi
Szarobialy 09:25, 28 mar 2017

Dziękuję (-:
Pszczelarnia 11:02, 28 mar 2017

Szarobialy napisał(a)
Aniu powinnam dlatego, że wtedy wszystko wyglądałoby dobrze. To sprawdzone i bardzo efektowne zestawy. Podobają mi się. Jak zacznę po swojemu kombinować efekt nie będzie spektakularny.
Ale chyba muszę spróbować. Posadzę to, co dawno temu było w ogródku mojej mamy, babci.
U sąsiadów za płotem rosła serduszka. My jej nigdy nie mieliśmy, choć bardzo mi się podobała. Co ja bym wtedy nie oddała, żeby ją mieć? Ot, takie marzenie, chciejstwo z dzieciństwa.
Zdaję sobie sprawę, że można oprzeć się na gotowych schematach i otrzymać świetny efekt. Zrobię po swojemu i pewnie "na złość mamie odmrożę sobie uszy".
Ale co tam.
Muszę na własnej skórze się przekonać co najbardziej pasuje do mojego domu i ogrodu.
Pozdrawiam.

Takie ogrodowanie jest najmilsze! Ma coś z eksperymentowanie i doświadczania. A ramy już rosną. Przecież bylin nie sadzi się na "całe życie".
UlaB 15:44, 28 mar 2017

Jola! Super, że jesteś I rabaty jakie, fiu fiu
U mnie rośnie serduszka I kilka, albo i kilkanaście innych niemodnych na ogrodowisku roślin, łącznie z piwoniami od dziadka. Inna rzecz, ze hortensje dziadek też miał od zawsze i to sporo
Moim zdaniem żeby ogród sprawiał przyjemność musi być zrobiony od serca, a nie od kalki. Także daj spokój z tym co powinnaś. A nawet jesli finalnie posadzisz te działające w połowie Europy, albo i dalej zestawienia, to i tak bedzie oznaczało ze sama do tego dojrzałaś. Także luz!
Szarobialy 18:08, 28 mar 2017

Dziewczyny jesteście Wielkie - dziękuję.
Piwonie są z ogrodu mojej mamy. U mnie muszą być, to pamiątka.
Chyba się starzeję, bo i na pchli targ potrafię wpaść, i jakiś stary drewniany mebel odnowić. Ocalić od zapomnienia .......czyt. wyrzucenia.
UlaB 21:24, 28 mar 2017

To nie starość, to dojrzałość W etapach ratowaliśmy od wyrzucenia meble po moich dziadkach, a właściwie pradziadkach, także doskonale Cie rozumiem
Szarobialy 08:10, 29 mar 2017

Masz rację. Trzeba do wielu rzeczy dojrzeć. Pozdrawiam.
Szarobialy 15:01, 06 kwi 2017

Prawa strona ogrodu. Cisy, bukszpany i piwonie (których prawie nie widać). W sobotę dosadziłam ostatnią część żywopłotu. Cisy na rabatach są zapasowe (gdyby coś wypadło z nasadzeń wzdłuż ogrodzenia).
Kawa 15:09, 06 kwi 2017

śliczna obwódka i cysy ekstra wypaśne
Szarobialy 21:00, 06 kwi 2017

Też jestem zadowolona z efektu. W kole dosadzę róże. Sadzonki kupione w B. Ciekawa jestem co z nich wyrośnie.