Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

Adela 23:22, 11 cze 2018

Przyszłam odwiedzić Ciebie Basiu, witaj,
Pobieżnie przeleciałam Twój wątek i jestem zachwycona ogrodem, który stworzyłaś. Oryginalny, niepowtarzalny, piękny.
Będę zagladać i podziwiać.
Pozdrawienia ślę
marba 23:44, 11 cze 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Witam po urlopie, piękne widoki aż słychać szum morza, ja akurat się pakuje i to pech bo chora z gorączką Upały mnie dobijają, piękne masz te naparstnice, też je lubie, rok temu miałam takie ładne białe a w tym tych białych nie widze. To wypoczęta do pracy w ogrodzie Pozdrawiam Basiu

Danusiu, życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia i udanego urlopu. Odpocznij sobie troszeczkę. Po intensywnej pracy w ogrodzie należy się odrobina przyjemności.
Pozdrawiam.
marba 23:47, 11 cze 2018

Adela napisał(a)
Przyszłam odwiedzić Ciebie Basiu, witaj,
Pobieżnie przeleciałam Twój wątek i jestem zachwycona ogrodem, który stworzyłaś. Oryginalny, niepowtarzalny, piękny.
Będę zagladać i podziwiać.
Pozdrawienia ślę

Elu, witaj, sprawiłaś mi niespodziankę i radość swoimi odwiedzinami. Dziękuję za miłe słowa i pochwały. Zapraszam częściej i serdecznie pozdrawiam.
Gosialuk 06:01, 12 cze 2018

Również zaglądam.
Wypoczynek w pięknych okolicznościach natury. Przy tych upałach dał trochę ochłody.

Naparstnice nie zawsze sieją się jak chwasty. W tamtym roku rozsiewałam nasiona, ale nie widzę siewek. Podobają mi się bardzo, więc będę próbować do skutku.
Basilikum 09:43, 12 cze 2018

Basiu fajny urlop mialas widoczki super u nas tez susza w ogrodzie ale wreszcie zaczelo padac
marba 13:07, 21 cze 2018

Trochę mnie tu nie było, bo załapałam ogrodowego doła. No, nie ogarniam. Dobiła mnie susza i konieczność ciągłego podlewania, a sił jakby coraz mniej. Ale ogród bywa jak nałóg, do którego się wraca, więc i ja wracam.
Trochę aktualności:

To fioletowe, za nachyłkiem to kocimiętka kubańska, dorasta do metra, ma wielkie liście i sztywne pędy, więc nie pokłada się. Polecam miłośnikom kocimiętek.
gosika67 19:15, 21 cze 2018

U nas po 2 tygodniach suszy wreszcie zlało, mam odpoczynek od podlewania. Przetaczniki ładnie się prezentują, mam też kilka kolorów, lubię je.Pozdrawiam.
sylwia_slomc... 19:17, 21 cze 2018

Kocimiętka kubańska....hmmmm do przemyslenia....ładna, może bym jeszcze gdzieś upchała
Adela 19:39, 21 cze 2018

marba napisał(a)
Trochę mnie tu nie było, bo załapałam ogrodowego doła. No, nie ogarniam. Dobiła mnie susza i konieczność ciągłego podlewania, a sił jakby coraz mniej. Ale ogród bywa jak nałóg, do którego się wraca, więc i ja wracam

Basiu, u mnie też tak bywa, niestety
Mało podlewałam i efekty widzę już: żółkną liście hortensji Limelight. Za chwilę idę podlewać, nawet nie czekam już na deszcz, bo on nas ostatnio omijał.
Ilość chwastów mnie przytłacza, nie nadążam z plewieniem.

A kocimiętka śliczna. Nie chciałam jej w ogrodzie, żeby nie sciagała okoliczne koty, ale one i tak chyba polubiły mój ogród, bo częściej bywają u mnie niż u siebie.
Pozdrawiam i życzę deszczu, spokojnego, obfitego bez nawałnic
barbara_kraj... 20:57, 21 cze 2018

marba napisał(a)

To przetacznik, czy przetacznikowiec?
Chyba lepszy od ożanki, która zimy nie przetrzymuje.

U mnie pada, najpierw była burza, dość mocno wiało, ale teraz uspokoiło się i podlewa.