Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

zoja 07:08, 21 lut 2018

marba napisał(a)

Aniu, te brzozy wyglądają bardzo naturalnie tak jaj teraz, nie chcę tego zmieniać. Zresztą hosty i paprocie lubią wilgoć, a pod brzozami jest sucho jak na pustyni. One straszne pijawki są. Na rabaty jest dosyć miejsca w innych częściach ogrodu.

Basiu a brzozy obok tuj? Jak myslisz? U mnie sucho - chcialabym 3 zasadzic bardzo blisko tuj - takich juz 20letnich. Myslisz ze ich nie wykoncza?
zawitka 08:38, 21 lut 2018

Basiu ---przepraszam Cię że ie odpowiedziałam Ci na Twój wpis .Zapomniałam zaznaczyć i mi zginęłaś .Dzięki Ci za serce ale to szkoda zachodu a poza tym u mnie poczta tak działa że giną paczki albo idą 3 miechy ,więc nie wysyłam już roślin i nie proszę o wysyłkę bo mi szkoda roślin ,Kiedyś dostałam taką paczuszkę że nie wiem jak to doszło .Mam koło siebie sporo szkółek to na pewno dostanę Dzięki jeszcze raz za serce;d
AnnaMS 09:54, 21 lut 2018

marba napisał(a)

Aniu, te brzozy wyglądają bardzo naturalnie tak jaj teraz, nie chcę tego zmieniać. Zresztą hosty i paprocie lubią wilgoć, a pod brzozami jest sucho jak na pustyni. One straszne pijawki są. Na rabaty jest dosyć miejsca w innych częściach ogrodu.

Naturalnie też ładnie, jak najbardziej, u mnie przy brzozach właśnie rosną paprotki i hosty trawki i kilka żurawek więc coś na temat pijawek wiem ... mam miejsca tyci tyci więc upycham, a mnie zostaje tylko Tobie pozazdrościć wielkości działki, wiem, wiem, więcej pracy ale jaki widok ...
marba 18:00, 21 lut 2018

Muszelka napisał(a)

Skrzyneczki ekstra. Jak to jeden biały paseczek potrafi urody dodać!

Dzięki, Muszelko. Prostota jest najelegantsza.
marba 18:03, 21 lut 2018

zawitka napisał(a)
Basiu ---przepraszam Cię że ie odpowiedziałam Ci na Twój wpis .Zapomniałam zaznaczyć i mi zginęłaś .Dzięki Ci za serce ale to szkoda zachodu a poza tym u mnie poczta tak działa że giną paczki albo idą 3 miechy ,więc nie wysyłam już roślin i nie proszę o wysyłkę bo mi szkoda roślin ,Kiedyś dostałam taką paczuszkę że nie wiem jak to doszło .Mam koło siebie sporo szkółek to na pewno dostanę Dzięki jeszcze raz za serce;d

Nic nie szkodzi. Ważne, że mnie znalazłaś i jesteś.
marba 18:07, 21 lut 2018

AnnaMS napisał(a)

Naturalnie też ładnie, jak najbardziej, u mnie przy brzozach właśnie rosną paprotki i hosty trawki i kilka żurawek więc coś na temat pijawek wiem ... mam miejsca tyci tyci więc upycham, a mnie zostaje tylko Tobie pozazdrościć wielkości działki, wiem, wiem, więcej pracy ale jaki widok ...

Aniu, widok będzie jak to wszystko jakoś ogarnę. Czasem bywa tak, że nie mam czasu nacieszyć oczu nawet tym co jest. Ale tak to już jest, że zawsze coś za coś.
marba 18:17, 21 lut 2018

zoja napisał(a)

Basiu a brzozy obok tuj? Jak myslisz? U mnie sucho - chcialabym 3 zasadzic bardzo blisko tuj - takich juz 20letnich. Myslisz ze ich nie wykoncza?

Zojeńko, posadzić można, tylko nie wiem jak będzie, gdy brzozy urosną, czy ich korzenie nie będą za bardzo obsuszać gleby, bo tuja to zdaje się lubi wilgoć.
Ja bym nie ryzykowała, ale może u kogoś tak właśnie jest i nie ma problemu. Musisz popytać, bo ja tak nie próbowałam.
marba 19:17, 21 lut 2018

Pierwsze w tym roku wysiewy. To begonie, już wzeszły, ale na razie są mikroskopijne.
AnnaMS 19:26, 21 lut 2018

marba napisał(a)

Aniu, widok będzie jak to wszystko jakoś ogarnę. Czasem bywa tak, że nie mam czasu nacieszyć oczu nawet tym co jest. Ale tak to już jest, że zawsze coś za coś.

Basiu, jeżeli teren jest duży to widok zawsze będzie, troszkę lepiej ogarnięty czy troszkę mniej ale zawsze to przestrzeń z drzewami w tle, z wodą ... czysta poezja, Ty dodajesz ozdobniki w postaci kwiatów i drobnej architektury które upiększają to otoczenie wokół Ciebie Gorzej mają ci co mają mały ogródek i wszystko widać jak na dłoni Oj, w małym cz dużym ogrodzie jest huk roboty ...
marba 19:29, 21 lut 2018

Oj, tak, Aniu. Masz absolutną rację.