Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

eVka 09:16, 21 mar 2019

A ja ciągle się biję z myślami, czy już wertykulowac czy dopiero jesienią. Siałam trawnik we wrześniu 2017r., jest gęsty, mocny no ale 2 lat jeszcze nie ma. Myslałam, że może na razie tylko ręcznym wertykulatorem przejechać (tymi grabiami metalowymi z ostrymi zębami) a na jesień już porządnie takim elektrycznym. Jak myślicie?
Makusia 09:18, 21 mar 2019

effka napisał(a)
A ja ciągle się biję z myślami, czy już wertykulowac czy dopiero jesienią. Siałam trawnik we wrześniu 2017r., jest gęsty, mocny no ale 2 lat jeszcze nie ma. Myslałam, że może na razie tylko ręcznym wertykulatorem przejechać (tymi grabiami metalowymi z ostrymi zębami) a na jesień już porządnie takim elektrycznym. Jak myślicie?

Ja się nie znam, ale jak masz siłę i energię na takie ręczne wertykulowanie, to pomysł bardzo fajny- zresztą z wyczuciem łapek własnych to będziesz robić, to będziesz miała wpływ realny na głębokość i dokładność.
eVka 09:23, 21 mar 2019

Makusia napisał(a)

Ja się nie znam, ale jak masz siłę i energię na takie ręczne wertykulowanie, to pomysł bardzo fajny- zresztą z wyczuciem łapek własnych to będziesz robić, to będziesz miała wpływ realny na głębokość i dokładność.

No właśnie, trochę się boję go tak drastycznie potraktować, chyba kupię na razie taki ręczny wertykulator, chociaz z drugiej strony kosztuje aż 70 zł a elektryczny 300zł, a i tak trzeba go będzie kupić. Hm juz sama nie wiem.
Elinka 09:27, 21 mar 2019

Eiffka a ja Ci powiem ze ja roczny trawnik wertykulowałam ... Ale był gesty i delikatnie w sensie dwa razy przejechane na krzyż i nie głęboko i nic się nie stało a suchego dużo było . Wertykulator spalinowy był.
Elinka 09:33, 21 mar 2019

Angelika doczytałam o koniczynkę czerwonej pryskają ja czymś czy tylko wygrywasz bo tez mam to dziadostwo i zastanawiam się czy ocet by poradzil
eVka 09:41, 21 mar 2019

Elinka napisał(a)
Eiffka a ja Ci powiem ze ja roczny trawnik wertykulowałam ... Ale był gesty i delikatnie w sensie dwa razy przejechane na krzyż i nie głęboko i nic się nie stało a suchego dużo było . Wertykulator spalinowy był.

O to cenna opinia, dziękuję! To może, nie będę przeżywać i po prostu od razu kupię wertykulator elektryczny i delikatnie przejadę.
AngelikaX 09:55, 21 mar 2019

mrokasia napisał(a)

Boszsz, tak genialne proste, że mi nie przyszło do głowy...

polecam!
AngelikaX 09:56, 21 mar 2019

Kokesz napisał(a)

Hej Angelika

Podałabyś mi na pv gdzie kupowałaś kulki cisowe, są przepiękne, dzięki

Hej zaraz na pv podeślę
AngelikaX 09:58, 21 mar 2019

sylwai napisał(a)

Też tak robię My również na sobotę planujemy wertykulacje,pogoda ma nam dopisywać ,jupiiii

Aż się człowiek rwie a w niedzielę z łóżka ciężko się będzie zwlec...

Dziś mnie mięśnie między nadgarstkiem a łokciem bolą po ciachaniu wczorajszym, uśpione przez całą zimę nie wiedzą co się dzieje
AngelikaX 09:58, 21 mar 2019

MonikA napisał(a)

ha, ale patent muszę spróbować u mamy

Będzie zdecydowanie lżej