Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

eVka 11:59, 21 mar 2019

I ja skorzystam z patentu
sylwai 17:21, 21 mar 2019

AngelikaX napisał(a)

Aż się człowiek rwie a w niedzielę z łóżka ciężko się będzie zwlec...

Dziś mnie mięśnie między nadgarstkiem a łokciem bolą po ciachaniu wczorajszym, uśpione przez całą zimę nie wiedzą co się dzieje

No ja to juz usiedzieć nie mogłam i zabrałam się dziś za wertykulacje ale mój staruszek wertykulator odmówił posłuszeństwa.Stwierdziłam że nie będę już w tym roku kupować nowego,bo za dużo wydatków mi się szykuje i zadzwoniłam do wypożyczalni i na sobotę wypożyczam wertykulator spalinowy.Ciekawe jak mi pójdzie,bo ja miałam elektryczny i trochę mam obawy.Dobrze że mąż będzie to w razie czego dopomoże.Pozdrawiam Andżela i już dziś życzę udanej i owocnej soboty
Helen 17:48, 21 mar 2019

AngelikaX napisał(a)

Hej zaraz na pv podeślę

Cześć Angelika,

czy możesz mi też zdradzić gdzie kupowałaś kulki cisowe? Województwo to samo

Teraz patrzę, że niestety nie umiem ustawić priv. Jak to się robi?
wiklasia 20:55, 21 mar 2019

mnie uczono, że z trawnikiem to trzeba zgodnie z alfabetem czyli najpierw (czyt. wiosna) zaczynamy od A - jak areacja, a na końcu (czyt. jesień) jest W - jak wertykulacja - taką mi ktoś kiedyś zasadę wyłożył.
AngelikaX 08:18, 22 mar 2019

Może moje myślenie jest błędne, ale jakoś nie przekonuje mnie do końca wertykulacja jesienią. Już tłumaczę dlaczego
Zabieg wertykulacji ma za zadanie usunąć z trawnika filc, to jeśli wykonamy go jesienią, po której przyjdzie zima a z nią mrozy, które zetną nam źdźbła trawy dając znów filc, to wiosną zaczynamy sezon z... filcem...

Dla ścisłości mam w swoim sprzęcie końcówkę z nożami (wertykulator) i kolcami (aerator) używam obu wiosną.
AngelikaX 08:20, 22 mar 2019

Helen napisał(a)

Cześć Angelika,

czy możesz mi też zdradzić gdzie kupowałaś kulki cisowe? Województwo to samo

Teraz patrzę, że niestety nie umiem ustawić priv. Jak to się robi?

Cześć zaraz podeślę namiar

ps. przy wysyłaniu priva musisz otworzyć profil osoby do której chcesz wysłać wiadomość poprzez kliknięcie myszką na nazwę użytkownika - otworzy się karta z profilem i pod zdjęciem z lewej strony jest opcja "napisz wiadomość"
AngelikaX 08:24, 22 mar 2019

sylwai napisał(a)

No ja to juz usiedzieć nie mogłam i zabrałam się dziś za wertykulacje ale mój staruszek wertykulator odmówił posłuszeństwa.Stwierdziłam że nie będę już w tym roku kupować nowego,bo za dużo wydatków mi się szykuje i zadzwoniłam do wypożyczalni i na sobotę wypożyczam wertykulator spalinowy.Ciekawe jak mi pójdzie,bo ja miałam elektryczny i trochę mam obawy.Dobrze że mąż będzie to w razie czego dopomoże.Pozdrawiam Andżela i już dziś życzę udanej i owocnej soboty

Powinno być zdecydowanie łatwiej
Miłej pracy i owocnej Tobie także życzę Pozdrowionka ślę
AngelikaX 08:24, 22 mar 2019

effka napisał(a)
I ja skorzystam z patentu

AngelikaX 08:26, 22 mar 2019

BKosimkArt napisał(a)
Rety co ja czytam, świetny pomysł!!! a ja co wiosnę tyle odcisków się nabawiłam od grabienia
dzięki!

mrokasia napisał(a)

Ufff, ulżyło mi, że nie tylko taka sierota

Ja grabiłam tylko raz, mówię sobie no nie... musi być jakiś inny sposób
AnkaK 10:05, 22 mar 2019

Potwierdzam, ja też jadę kosiarką. Chyba, że dzieci są pod ręką to je zaganiam do grabienia