Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 11:34, 22 mar 2019

Oj Aniu to dobrze masz z tymi dziećmi u mnie to byłby taki lament...albo pomoc na 5 minut...
Młody (11lat) buntuje się nawet jak ma pokój posprzątać... a że syfiarz z niego straszny i codziennie musi swój bajzelownik sprzątać (trzymam się twardo nie odpuszczam) to ostatnio zrezygnowany z wyrzutem do mnie: Przesadzasz już z tym sprzątaniem, przecież w brudzie da się żyć!
Z córką (5lat) za to dużo lepiej, sama bez gadania codzień robi łóżko
Elinka 11:48, 22 mar 2019

Angela a Ty areatorem jedziesz przed czy po wertykulacji?
AngelikaX 11:50, 22 mar 2019

Elinko po
wiunia 12:34, 22 mar 2019

Hmmm...świetny pomysł, aby kosiarką posprzątać po wertykulacji. Tylko czy zwykła kosiarka taka, która np. nie zbiera liści podoła?? Ręce od grabienia mi wysiadają więc Twój patent Angeliko dał mi nadzieję...ale mam obawy czy u mnie to się uda
koliber 12:48, 22 mar 2019

Angela, Wy tu wszyscy gadu gadu, a gdzie fotki?
Kasiolaaa 12:53, 22 mar 2019

Angeliko jak myslisz czy jesienia sam koniec wrzesnia jest sens sadzic trawe trawnik czy lepiej poczekac do wiosny ?
AngelikaX 13:32, 22 mar 2019

Hmmmm.... Oba terminy są dobre, a który lepszy? Nie mam pojęcia

Biorąc pod uwagę, że ostatnie lata wrzesień jest bardzo ciepły, można zakładać że przy ciepłej ziemi nasiona szybko wzejdą... z kolei może być też tak, że w październiku będą już przymrozki
Z drugiej strony wiosną ulewne burze mogą zmyć część nasion, co mi się kiedyś przytrafiło i trzeba będzie dosiewać
A poważnie... myślę, że nie ma to większego znaczenia, wybierz termin który bardziej Tobie odpowiada
AngelikaX 13:33, 22 mar 2019

koliber napisał(a)
Angela, Wy tu wszyscy gadu gadu, a gdzie fotki?

Aparat zastrajkował, muszę karty nowe kupić
koliber 13:38, 22 mar 2019

Oj, to już tyle ich masz? Będzie co oglądać Już rączki zacieram
AngelikaX 13:38, 22 mar 2019

wiunia napisał(a)
Hmmm...świetny pomysł, aby kosiarką posprzątać po wertykulacji. Tylko czy zwykła kosiarka taka, która np. nie zbiera liści podoła?? Ręce od grabienia mi wysiadają więc Twój patent Angeliko dał mi nadzieję...ale mam obawy czy u mnie to się uda

Tylko trzeba to robić "na bierząco", tzn. iść za wertykulatorem,bo jak przeorasz cały ogród wertykulatorem wzdłuż i w szerz a potem na koniec pozbierasz kosiarką to może być problem.... aby dałą radę wciągnąć całe kłęby siana

ps. jaka to kosiarka, ktora nie wciąga liści... wir powietrza przy koszeniu chyba automatycznie zasysa wszystko co pod nią

ps2. nie wydaje mi się, że to mój patent, zapewne wiele osób na to wpadło