Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek

Zuzka25 22:20, 27 lip 2019

. Podlewałam 4 dni temu. Odczekam z tydzień i znowu powalczę. Teraz zbieram na sztuki

Zuzka25 08:30, 28 lip 2019

Po wczorajszym wyłapywaniu dojrzałych osobników opuchaków, jestem załamana. Obok Pastelli , mam 3 różę rabatowe, gęste, a tam dziesiątki opuchlaków. Muszę kupić chemię i znów będę lać wg zaleceń Toszki.
sarenka 09:01, 28 lip 2019

Zuzka, kurczę, skąd te paskudy się wzięły u Ciebie :/ u mnie chyba za to nornik ( nie nornica) się panoszy i np pod hortensje włazi trutka porozkładana, ale czy to coś da
09:10, 28 lip 2019
Współczuję opuchlaków, fajne wskazówki Toszki. Może zastosuje na larwy komarnicy, może da radę.

Ogród bardzo ładny
Zuzka25 12:08, 28 lip 2019

sarenka napisał(a)
Zuzka, kurczę, skąd te paskudy się wzięły u Ciebie :/ u mnie chyba za to nornik ( nie nornica) się panoszy i np pod hortensje włazi trutka porozkładana, ale czy to coś da

A czy się nornik od nornicy różni? Co mnie też przy miskancie, mam jedną dziurę w ziemi. Przed urlopem trutkę wsypałam i był spokój, ale wczoraj znów pojawił się w tym samym miejscu

Opuchlaki przyniosłam sobie kiedyś z żurawkami i później z cisami. Rok temu miałam ich trochę z tyłu ogrodu w hortensjach i cisach. A w tym roku przeniosły się do przedogródka i mam ich full, full w różach.

Zuzka25 12:09, 28 lip 2019

Toszka napisał(a)
W kwestii szczawiku łączę się w bólu...gdzyby jeżówki tak chciały rosnąć jak ten szczawik rośnie, ech.

Widzę, że hodowla opuchlaków znajduje się w doniczce...czy dobrze widzę?

Toszka , czy to prawda, że teraz jest za ciepło na sposowanie Decisu? Tak mi Pani w O.. powiedziała.
sarenka 13:08, 28 lip 2019

Zuzka25 napisał(a)

A czy się nornik od nornicy różni? Co mnie też przy miskancie, mam jedną dziurę w ziemi. Przed urlopem trutkę wsypałam i był spokój, ale wczoraj znów pojawił się w tym samym miejscu

Opuchlaki przyniosłam sobie kiedyś z żurawkami i później z cisami. Rok temu miałam ich trochę z tyłu ogrodu w hortensjach i cisach. A w tym roku przeniosły się do przedogródka i mam ich full, full w różach.

Nie wiedziałam, że opuchalii lubia i cisy i róże.
Ja miałam w zurawkach trochę, ale porządnie przelałam i nie ma póki co

Nornik jest większy od nornicy i dziury w ziemi są chyba owalne co by się zgadzało.
13:16, 28 lip 2019
sarenka napisał(a)

Nornik jest większy od nornicy i dziury w ziemi są chyba owalne co by się zgadzało.

Ja też nie wiedziałam, cisy i róże?
Zuzka25 14:05, 28 lip 2019

MonikA napisał(a)

Ja też nie wiedziałam, cisy i róże?

Ja też nie wiedziałam. Myślałam,że tylko żurawki, rozchodniki i bergenie, rododendrony, laurowiśnie. Dlatego żurawek się pozbyłam, choć bardzo mi się podobają, a bergenii nie posadziłam w końcu, choć walczyłam z sobą wiosną. Później doczytałam, że lubią cisy i hortensje, a w tym roku u mnie róże.
Zuzka25 14:06, 28 lip 2019

sarenka napisał(a)

Muszę się przyjrzeć u siebie, ale chyba mam nornicę. A czym zwalczasz? ja sypałam jakieś granulki do dziury.