Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 18:00, 07 gru 2017

No tak mysląłam, bo w pracy mam berberysy w ogrodzie i sa w cieni i zielenieją. Musze uważnie dobierać rośliny do cienia, bo już błędów wystarczy u mnie
Margerytka40 18:56, 07 gru 2017

Do mniej słonecznych miejsc jeszcze jarzmianki,przywrotnik,zawilce japońskie,orliki,tawułki chińskie.
eVka 09:17, 08 gru 2017

Margerytka40 napisał(a)
Do mniej słonecznych miejsc jeszcze jarzmianki,przywrotnik,zawilce japońskie,orliki,tawułki chińskie.

Przywrotnik jest bardzo ciekawy i pasowałby mi do założeń kolorystycznych tej rabaty. Dziękuję Ci za jego polecenie, inne też piękne oj będę miała nad czym myśleć super!
Magleska 13:11, 08 gru 2017

Widzę ,że planowanie nadal trwa hihi .....czas do Świąt się przygotowywać .....ja od stycznia zacznę nad ogrodem dumać na razie wpadłam w wir sprzątania i zdobienia cieszę się że mój szybki wianek Ci się spodobał
eVka 17:15, 08 gru 2017

Magleska napisał(a)
Widzę ,że planowanie nadal trwa hihi .....czas do Świąt się przygotowywać .....ja od stycznia zacznę nad ogrodem dumać na razie wpadłam w wir sprzątania i zdobienia cieszę się że mój szybki wianek Ci się spodobał

Coś tam myślę, rysuję z ta rabatą dla przyjemności.
U mnie jeszcze wiru sprzątania nie ma. Pewnie dwa dni przed będzie wianek już wisi na drzwiach z białej wikliny, jutro będę szykować ozdoby przed dom do donic. W tym roku jakoś nie czuje klimatu świąt, za dużo pracy mam i pełną głowę.
Twoje ozdoby piękne
Pozdrawiam
SlonecznyOgrod 20:05, 08 gru 2017

Witaj, ale poleciałaś z tym planowaniem. Ewa to juz kilkadziesiąt stron planów
Margerytka40 20:33, 08 gru 2017

effka napisał(a)

Przywrotnik jest bardzo ciekawy i pasowałby mi do założeń kolorystycznych tej rabaty. Dziękuję Ci za jego polecenie, inne też piękne oj będę miała nad czym myśleć super!

Przywrotnik lubię i nawet listki ma podobne do żurawek a kropelki rosy lub deszczu na jego listkach to bajka
Kasia_CS 20:35, 08 gru 2017

Aj, przepraszam z tym berberysem - mam z nimi prawie żadne doświadczenie - mam tylko aurea, a on jest jakiś slaby - na pewno do cienia da radę - jest limkonkowy, w slońcu sobie bardzo slabo radził i przypalał.
eVka 23:26, 08 gru 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Witaj, ale poleciałaś z tym planowaniem. Ewa to juz kilkadziesiąt stron planów

No tak, burza mózgów. Dzięki niej powstanie mam nadzieję piękna, reprezentacja rabata w końcu jest przy podjeździe.
Buziaczki
eVka 23:28, 08 gru 2017

Margerytka40 napisał(a)

Przywrotnik lubię i nawet listki ma podobne do żurawek a kropelki rosy lub deszczu na jego listkach to bajka

Naoglądałam się ogrodów, w których występuje i bardzo ładnie komponuje się z buksami na pewno co kupię.