Taj rzeczywiście od zadarnia, jest niski, ale może coś z nim wykombinuję na tej rabacie.
O tak jak u Tess z W gąszczu u Tess:
Fajnie kontrastuje z limonką i bordo żurawki i żółcią hakone
Ale masz ładne te żurawki. Ja bym chyba zaryzykowała...Sama je lubię i opuchlaków póki co brak
Projekt rabaty bardzo mi się podoba i wiesz co ? Nareszcie wiem co i jak tzn widzę rośliny jakie planujesz bo na tego cada to chyba za tępa jestem. Nie potrafiłam sobie wyobrazić w realu projektu. A tu wszystko jasne i przejrzyste
Żurawki są extra, mają tyle kolorów i faktur, że łatwo je dopasowac do pozostałych nasadzeń.
Co do projektu w puzzlach, rzeczywiście, mi też dużo łatwiej w 3D to zobaczyć niż na płasko w cadzie ale to chyba 99% ludzi tak ma teraz robię podwójnie, dokuentację cadowską z nazwami wymiarami etc i taką wizualkę 3D co by kolorowo i ładnie było.
Jak się na żurawki zdecydujesz to wiedz, że one się genialnie dzielą - z jednej sadzonki uzyskałam chyba 6 czy 7 roślin po 1 sezonie Nie ma sensu od razu kupować docelowej ilości tylko podzielić je od razu jeszcze wiosną
Co do limonki w trawach to polecałabym może limonkowe hakone albo carex everillo - taki mam i jest baaaardzo limonkowy. A z bordo to może powrot do berberysa, np admiration? widzę, że bgatelle też ma ładny kolor.
oo wpadłam jeszcze na jeden pomysł, który i mnie kusił ostatnio do siebie - tylko, że mam mniej cienistych miejsc i nie wiem ile mi się zmieści w przyszłym sezonie.
Bardzo mi się podoba roślina Mukdenia odmiana karasuba - ona przebarwia się w ciągu roku, kwitnie z tego co własnie zauważyłam. Gorzej z dostępnością gdzieś stacjonarnie. Ale jest do cienia i ma ciekawe liście
Właśnie jeszcze nie dzieliłam żurawek ale myślę, że w przyszłym roku już te tegoroczne podzielę Rzeczywiście, masz rację nie ma co gęsto sadzić i kasę wydawać na sadzonki, posadzę rzadziej a potem będę wsadzać sadzonki podzielone.
Limonkowe hakone jest piękne, mam odmianę żółta all gold ale limonkową też planuję.
Czy berberysy bordowe nie potrzebują słońca? Bardzo mi się podobają kuliste odmiany ale boję się, że będzie im tam źle.
Mukdenia odmiana karasuba - cudo, nigdy tej rośliny nie widziałam, muszę poczytać coś o niej. W sklepach online widzę, że jest dostępna ok. 20zł/szt.
Pięknie się przebarwia, dziękuję Ci bardzo za propozycje i zaglądanie do mnie to bardzo miłe.