Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Magleska 17:33, 14 gru 2017

Przepięknie już czuć Święta a te girlandy to ze świeżych choinek ? Chciałabym na parapecie zewnętrznym coś fajnego zrobic ,myśle o świeżych gałązkach ,jakieś szyszki może ....
I jeszcze .... wypróbowałaś może już ten pistolet do kleju ? On z leroya ?
eVka 19:23, 14 gru 2017

Magleska napisał(a)
Przepięknie już czuć Święta a te girlandy to ze świeżych choinek ? Chciałabym na parapecie zewnętrznym coś fajnego zrobic ,myśle o świeżych gałązkach ,jakieś szyszki może ....
I jeszcze .... wypróbowałaś może już ten pistolet do kleju ? On z leroya ?

Dziękuję kochana, girlandy sztuczne z Casto, ale w miarę fajne. Do środka chcieliśmy sztuczne, żeby igły się nie sypały, na zewnątrz dałabym prawdziwe.
Będę jeszcze robić z żywych gałązek, listków i szyszek kompozycje na parapety.
Pistolet z Casto tani więc szału się nie spodziewam, jeszcze nie używałam. Może jutro lub w weekend będę bombeczki przyklejac do wikliny, to powiem czy warto.
eVka 12:41, 15 gru 2017

Dzisiaj znów naszła mnie wena rysowania rabat.
Pamiętacie tą mini rabatkę koło garażu:

takie coś dziś namalowałam:
danica, bergenie, hakone, grab fastigiata:

chyba jednak nie będę się bawiła w robienie opaski z kulek wzdłuż ścieżki aż do warzywnika, zostawię tylko mini rabatkę i ścieżkę, a reszta trawa:
mrokasia 12:51, 15 gru 2017

Wow dziewczyno, ale nakupiliście tego dobra!!! Ema szał ogarnął, co??? . Będzie piknie! My w tym roku minimalistycznie, coś będzie ale nie za dużo.

A co do mini-rabatki - mnie się podoba .
eVka 13:35, 15 gru 2017

mrokasia napisał(a)
Wow dziewczyno, ale nakupiliście tego dobra!!! Ema szał ogarnął, co??? . Będzie piknie! My w tym roku minimalistycznie, coś będzie ale nie za dużo.

A co do mini-rabatki - mnie się podoba .

Kochana, eM wczoraj pojechał jeszcze dokupic trochę ozdóbek nazwałam go Griswold, jak ten kolo filmu "W krzywym zwierciadle: witaj święty mikołaju" hehe
Maniak Świąt.

Fajnie, że rabatka Ci się widzi. Pewnie do wiosny jeszcze coś wymyślę
Margerytka40 14:24, 15 gru 2017

Jeszcze planujesz? Niezmordowana

Dekoracje super. Ja nigdy nie lubię tylko sprzątania tego wszystkiego dlatego staram się o minimalistyczne dekoracje
eVka 14:41, 15 gru 2017

Margerytka40 napisał(a)
Jeszcze planujesz? Niezmordowana

Dekoracje super. Ja nigdy nie lubię tylko sprzątania tego wszystkiego dlatego staram się o minimalistyczne dekoracje

Dzisiaj mnnie wena naszła na rysowanki hehe, zmęczona robotą oderwałam się w puzelkach
sprząta dekoracje ten kto je wieszał czyli eM
Magleska 17:33, 15 gru 2017

Minirabatka na planie wygląda super a hakone lubi słońce ,czy cień ? Wiesz może ?
eVka 17:57, 15 gru 2017

Magleska napisał(a)
Minirabatka na planie wygląda super a hakone lubi słońce ,czy cień ? Wiesz może ?

Dziękuję, mam nadzieję, że rabatka na żywo też będzie fajna.
Co do hakone, tam będzie miała półcień, piszą o nie tak:
"Hakonechloa najlepiej rośnie i jest najefektowniejsza w lekkim półcieniu, może rosnąć również, na stanowiskach słonecznych o odpowiednio wilgotnym podłożu. W głębokim cieniu liście tracą intensywne wybarwienie. Lubi gleby żyzne, umiarkowanie wilgotne, przepuszczalne."

A ja mam już choinkęęę,piękna jodłę hehe hehe i same z córka wybraliśmy
Jutro ją ubieramy

Buziaki
Magleska 18:02, 15 gru 2017

Świeżą ? Ja mam świerka serbskiego i zastanawiam się kiedy ubierać ,żeby jak najdłużej wytrzymał . Jest w donicy ,jak przeżyje ,to do ogrodu go wysadzę
Jaki plan na ubieranie ? Misz-masz ,czy czerwień ? ......moja zawsze była misz-maszowa ,a w ty roku biało srebrna będzie
Edit . Moje hakone jedne w słońcu ,a inne w półcieniu ..... ale tegoroczne. Wiec nie wiem ,gdzie im lepiej ....okaże sie ,...