Doczytałam że masz buka Tricolor chciałam dopytać ,czy jesteś z niego zadowolona ?
Rozmyślałam nad nim przeraziło mnie jednak to że podobno rośnie szybko i jest dużym drzewem
Ewciu a może masz jakąś jego fotkę
Magiczną ogrodowiskową mieszanka Bogdzię z Rododendronowego ogrodu:
Nawozy płynne:
Florovit 2,5 ml
Pinivit 12,5 ml
Żelazo 10 ml
plus 10 l wody
I tym robić oprysk rododendronów kilka razy w odstępach tygodniowych aż do poprawy kondycji liści.
Czytałam o szczepionce mikoryzowej i powiem Ci, że nawet miałam ja dzisiaj w rękach w LM ale w końcu nie kupiłam. Ciekawa jestem czy działa.
Tak, on jest wielki docelowo, ja jestem nic zachwycona. Iwonka z ogrodu Wzgórze Chaosu ma już dorosły egzemplarz, poszukaj u niej fotek.
Bardzo mi się podoba, choć w zeszłym roku miał zdobniczkę bukowa i musiałam pryskać. Cudne ma te kolorowe listki i pokrój. W tym roku mocno go przycięłam.
Trochę tego nawymieniałaś . Jak się mieszczą to trzeba sadzić. Ja chciałabym mieć więcej drzew ale przy moim areale to nie ma gdzie upchać. Ostatnio tylko miłorzęba kupiłam, a w szkółkach tyle pięknych drzew było że aż żal...
No trochę, rzeczywiście... Ponad 60 drzew to trochę przegięcie. Kurcze coś czuję że za kilkanaście lat będę klęła na nie, gdzie ja miałam głowę jak je sadziłam No cóż, a ja ciągle szukam kolejnych... I chcę trawnik wycinać.
Aaa zapomniałam jeszcze o magnolii.