Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

mrokasia 09:45, 05 maj 2020

U mnie też padało kilka godzin, zaczęło nad ranem. I wygląda na to, że będzie jeszcze padać, na co mam nadzieję, bo przyda mi się odpoczynek - pracowe rzeczy trzeba ogarnąć i dać odpocząć kręgosłupowi, bo po wczorajszych roszadach na rabacie boli mnie odcinek lędźwiowy...
malgol 09:47, 05 maj 2020

mrokasia napisał(a)
U mnie też padało kilka godzin, zaczęło nad ranem. I wygląda na to, że będzie jeszcze padać, na co mam nadzieję, bo przyda mi się odpoczynek - pracowe rzeczy trzeba ogarnąć i dać odpocząć kręgosłupowi, bo po wczorajszych roszadach na rabacie boli mnie odcinek lędźwiowy...

Kaśka, Ty nic nie mów co Cie boli, ja to nie umiem nazwać tego wszystkiego co mnie boli po tych weekendowych wykopkach i sadzeniu. Od przesiewania kompostu to w niedzielę telefonu nie mogłam utrzymać nie mówiąc nic o pisaniu
eVka 11:26, 05 maj 2020

Zakrecona napisał(a)
U mnie pół nocy padało

Ewa ślicznie u Ciebie, wiosna pełną gębą

Bukszpan, to potwór normalnie.

U mnie też, nawet mozna powiedzieć, że lało, zasnąc nie mogłam...
Beczki pełne, przed chwilą spuszczałam z nich wodę wężem na rabaty pod drzewami, bo zaczęło znów padać i szkoda deszczu

Dziękuję Magda, bardzo mi miło Wiosna szaleje po tych deszczach, zieleń aż kipi!
eVka 11:26, 05 maj 2020

Kasya napisał(a)
U mnie sue dzisuaj nie da pochodzić bo siąpi od rana
Ale po deszczu ogrod od razu bardziej zielony

Widzę, że w całej Polsce pada, super!!! To i tak mało przez tą zimowo-wiosenna suszę.
eVka 11:39, 05 maj 2020

malgol napisał(a)

U nas zapowiadali silną burzę...bałam się bo to zawsze jakies straty niesie a tu tylko fajnie popadało i burza gdzies bokiem poszla Kilka dni opadów a ogród jakby z kolan powstał

Oj burza byłaby niefajna, bo deszcz spływa i tylko straty są. U mnie zmianę po deszczu najbardziej widać na trawniku, mimo, że go podlewałam raz w tygodniu (na częstsze podlewanie szkoda mi wody ze studni, bo już coraz mniejsza wydajność była), miejscami pojawiały się wysuszone placki trawy. Teraz po kilku dniach deszczów jest cudowna, soczysta zielona aż miło popatrzeć! I w końcu zaczęła rosnąć.
eVka 11:41, 05 maj 2020

mrokasia napisał(a)

Kasiu, niech pada, dla nowo zakładanych rabat to ważne. Podlewanie jednak to nie to samo. Ty szalejesz teraz, muszę w końcu nadrobić zaległości
Odpoczywaj odpoczywaj, kręgosłup ma się niestety tylko jeden, wiem coś o tym
malgol 11:41, 05 maj 2020

Nie ma to jak deszcz.Żadne podlewanie ogrodowe go nie zastapi
eVka 11:42, 05 maj 2020

malgol napisał(a)

Kaśka, Ty nic nie mów co Cie boli, ja to nie umiem nazwać tego wszystkiego co mnie boli po tych weekendowych wykopkach i sadzeniu. Od przesiewania kompostu to w niedzielę telefonu nie mogłam utrzymać nie mówiąc nic o pisaniu

Szit! Przesiewanie kompostu to kara za grzechy Robię to w plastikowej klatce po warzywach i telepie nią nas taczką. Nawet sobie kupiłam profesjonalne stojące sito do przesiewania kompostu ale jakoś nie używałam w tym roku...
Ale z nas pracusie hehe
eVka 11:43, 05 maj 2020

malgol napisał(a)
Nie ma to jak deszcz.Żadne podlewanie ogrodowe go nie zastapi

Dokładnie, i to zawsze mnie ciekawiło, dlaczego...
Wiolka5_7 17:59, 05 maj 2020

U mnie też dziś padało... ekipa nie przyjechała, to wybrałam się na małe zakupy ogrodnicze