Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Magleska 17:17, 07 maj 2020

Ewa .....u mnie jest tak samo większość znajomych podziwia ,ale zawsze twierdzą ,że to za dużo pracy wymaga i nie wierzą ,że niektóre miejsca są naprawdę małoobsługowe

metamorfoza pokazała ogrom wykonanej pracy masz ślicznie
warzywka rosną ?
Kasya 17:19, 07 maj 2020

effka napisał(a)

Carex Elata, bardzo ją lubię dopóki się nie przypali na słońcu

A kiedy dzielisz ? Dobrze to znosi ?
kaz742011 18:00, 07 maj 2020

effka napisał(a)

O! Jak mi miło Dziękuję. Fajnie by było mieszkać w otoczeniu ogrodników

Pewnie że fajnie.
U mnie obok takich zapaleńców nie ma, ale zainteresowanie ogrodnictwem jakby większe zauważam u sąsiadów .
eVka 20:22, 07 maj 2020

Magleska napisał(a)
Ewa .....u mnie jest tak samo większość znajomych podziwia ,ale zawsze twierdzą ,że to za dużo pracy wymaga i nie wierzą ,że niektóre miejsca są naprawdę małoobsługowe

metamorfoza pokazała ogrom wykonanej pracy masz ślicznie
warzywka rosną ?

Podejrzewam, że wszyscy na O. tak mamy, że ludzie z zewnątrz dziwnie na nas patrzą i nie wierzą w nasze słowa. Najbardziej charakterystyczną rzeczą jest twierdzenie, że oni to by wszędzie trawnik posiało i ewentualnie żywopłot plus kilka drzew. No cóż każdy robi jak lubi. Jednak każdy ale to każdy się zachwyca w lecie trawami, głównie miskantami i hortensjami bukietowymi
Dziękuję Ci Madziu Warzywko cudnie rosną, są już spore Wczoraj wyrwałam pierwsza rzodkiewkę Sałata już coraz większa a szpinak lada dzień będzie do zerwania. Jutro obfoce, żeby się pochwalić
eVka 20:26, 07 maj 2020

Kasya napisał(a)

A kiedy dzielisz ? Dobrze to znosi ?

Wiesz co, ja generalnie nic nie dzielę, przynajmniej na razie, więc ciężko mi powiedzieć. W zeszłym roku podzieliłam dwa carexy Evergreen i kiepsko to zniosły i długo potem dochodziły do siebie. Kasia Oliwka podsunęła mi pomysł podzielenia moich sporych hakonek Beni Kaze, to może je jednak podzielę przecinając na pół kępę szpadlem, ale tylko dlatego że ciężko je dostać.
eVka 20:33, 07 maj 2020

kaz742011 napisał(a)

Pewnie że fajnie.
U mnie obok takich zapaleńców nie ma, ale zainteresowanie ogrodnictwem jakby większe zauważam u sąsiadów .

Ja mam szczęście, bo okazało się blisko mnie mieszka Kasia z Ogródka na balkonie, bardzo pozytywna osoba no i w sobotę poznam jeszcze Zuzkę25 z Ogrodowych Dylematów, miło się spotkać z zapaleńcami ogrodowymi.
Jeśli chodzi o bezpośrednie sąsiedztwo zapaleńców brak. Jest jeden bardzo ładny ogród, ten który widać na fotach, zza rabaty z hortkami limkami i grabami a tak to zero. Ogród ten założony został przez firmę ogrodnicza i to by było na tyle. Jest pielęgnowany przez właścicieli ale raczej tak minimalistycznie, skosza trawę, coś tam zetną wiosną i tyle. Dobre i to
Johanka77 20:54, 07 maj 2020

Jaki biforek i afterek!!! Szok!!!

Ja wczoraj zaczęłam czytać swój własny wątek od początku i sama się do siebie śmiałam...
No sodoma i gomora...

Jak dobrze jest jak jest
eVka 21:28, 07 maj 2020

Johanka77 napisał(a)
Jaki biforek i afterek!!! Szok!!!

Ja wczoraj zaczęłam czytać swój własny wątek od początku i sama się do siebie śmiałam...
No sodoma i gomora...

Jak dobrze jest jak jest

Ehehe, szok'n'show! Jtez kilka razy czytałam pierwsze strony i za każdym razem się wzruszam... Byłam tak słodko nic niewiedząca i bez wyobraźni Ehehe gdyby nie lektura O. to bym miała ogrodową masakrę... Pierwszą rabatę, która poczyniłam do tej pory przerabiam bo taka nieudana misz masz na maxa
O tą :

2017

2019

Wiolka5_7 21:45, 07 maj 2020

Piękne zmiany Effcia !
Fajnie tak cofnąć się do starych fotek przed, aż serce się raduje jak ogród wypiękniał po zmianach ja też czesto lubię wracać do fotek Przed i Po

kaz742011 22:48, 07 maj 2020

effka napisał(a)

Ja mam szczęście, bo okazało się blisko mnie mieszka Kasia z Ogródka na balkonie, bardzo pozytywna osoba no i w sobotę poznam jeszcze Zuzkę25 z Ogrodowych Dylematów, miło się spotkać z zapaleńcami ogrodowymi.
Jeśli chodzi o bezpośrednie sąsiedztwo zapaleńców brak. Jest jeden bardzo ładny ogród, ten który widać na fotach, zza rabaty z hortkami limkami i grabami a tak to zero. Ogród ten założony został przez firmę ogrodnicza i to by było na tyle. Jest pielęgnowany przez właścicieli ale raczej tak minimalistycznie, skosza trawę, coś tam zetną wiosną i tyle. Dobre i to

Też mam taki ogród po sąsiedzku. Założony przez firmę teraz obsługiwany przez właścicieli ale jak sami przyznają takie prace ich nie kręcą. Sąsiad kosi trawnik i czasem coś podetnie, żona nie lubi w ogrodzie grzebać.